İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği (İZED) Başkanı Halil Peynirci, İnegöl Devlet Hastanesi'nde çocuk psikiyatrisi oluşturulması için imza kampanyasına başladıklarını ifade etti.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İZED Başkanı Halil Peynirci, "İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği olarak, tüm İnegöl'ümüzün Ramazan Ayı'nı kutluyorum. 15 Yıldan beri Zihinsel Engelliler Derneği Başkanlığı yapmaktayım. Bu çocukların tüm sorunları ile ilgilendiğimiz için, son bir hafta önce İZED olarak, İnegöl Devlet Hastanesi'nde bulunmayan çocuk psikiyatrisi için imza kampanyasına başladık" dedi.

"Bu çocuklarımız Bursa'ya gitmek zorunda kalıyorlar" ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Peynirci, "Artı ilk gittiklerinde randevu alıyorlar, sonra randevu sonuçlarını almak için tekrar Bursa'ya gidiyorlar. Bu maddi yönden de manevi yönden de çocuklarımıza zarar veriyor ve büyük külfet. Yani biz diyoruz ki en azından buraya atama dahi olmadan, Bursa'dan buraya 1 veya 2 gün çocuk psikiyatrisi İnegöl'e geçici görevlendirme yapılmasını istiyoruz. Biz bu topladığımız imzaları, kampanyası sonrasında Bakanımız Hakan Çavuşoğlu'na, AK Parti İlçe Başkanımıza, Sağlık Bakanlığımıza, Valimize ve tüm siyasilerimize bildirerek, bu çocuklarımızın mağduriyetlerinin önüne geçmeye çalışacağız. Basın mensupları olarak bize hep destek verdiniz. Engelli kardeşlerimizin her zaman etkinliklerine katıldınız. Bugün yine bizlere destek verdiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.