12 ağustos 2016 tarihinde Mahmudiye Mahallesi Çağrı Sokak’ta meydana gelen olayda, 1 kişinin ölümüne bir kişinin de yaralanmasına neden olduğu iddia edilen tutuklu sanık İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmaya başladı.
İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşmada savunmasını yapan tutuklu sanık Ünal D., “Fason olarak mobilya üretiyorum. Tünay’ın satamadığı mobilyalar olduğunu öğrendim. Bende ona müşteri buldum. Tünay ile müşteri görüşüp, takımları satmış. Müşterinin bana verdiği çeki bende Tünay’a verdim. Ne kadar ödeme yapılacağını bilmiyordum.”
ATEŞ ETTİM
“Tünay, ödemeyi benden alacağını söyledi. Bende ‘Ticareti kimle yaptıysanız, tahsilâtı ondan yapın’ dedim. Olay günü Tünay’ın tahsilâtçısı Erkan M. beni arayıp büfeye çağırdı. Büfeye gittiğimde Tünay ile Erkan vardı. Tünay beline elini attığında bende aracıma doğru koştum. Koşarken ayağımdan yaralandım. Aracımdan tüfeğimi alıp masanın önüne yere doğru ateş ettim. Bana doğru açılan ateş kesilince aracıma binip giderken, aracıma yine ateş edildi. Karakola gidip teslim oldum” dedi.
MAHKEME ERTELENDİ
Savunmanın ardından 3 tanık dinlendi. Mahkeme heyeti, diğer tanıkların dinlenmesi için mahkemeyi 9 Mayıs 2017 tarihine erteledi.
 
Editör: Süper Kanal TV