Bursa´nın İznik İlçesinde birer ay arayla bulunan iki cesedin sanığı tekrar hakim karşısına çıktı. İkinci cinayet davasının tanıkları kan donduran cinayeti soğuk kanlılıkla anlattılar.

İznik´de işlenen iki cinayetin sanığı her cinayet için ayrı ayrı yargılanıyor. Sanık Ahmet Ç., dün İnegöl Ağır Ceza mahkemesinde Hakan İ. Cinayetinin şüphelisi olarak hakim karşısına çıktı.

Sanığın akrabası tanık Ö.Ç., “Sanık uzaktan akrabam. Kendisi zihinsel olarak rahatsız birisidir. Olay günü akrabam olan İ.T.´nin yanına geçmiş olsun için gittim. Sanık Ahmet Ç.´de oradaydı. Bir süre oturduktan sonra hep birlikte dışarı çıktık ve oturup bira içtik. Gece saatlerinde yanlarından ayrılarak lavaboya gittim. Tuvaletler kapalıydı. Daha önce kahve olarak kullanılmış boş dükkana girdim. Gece geç saat olduğu için geceyi orada geçirmek istedim. Yatmak için kendime yer ayarlamaya başladım, tahtanın üzerine oradaki masa örtülerinden serdim ve üzerime de bir tane masa örtüsü almak için tahtanın yanındaki masa örtüsünü kaldırdığımda maktulün cesedi ile karşılaştım. Çok korktum. Tekrar onların yanına giderek, sanığa sen mi yaptın diye sordum, o da ben yapmadım, haberim yok dedi. Bende korktum evime gittim. Ancak yaklaşık 1 ay önce de Necmettin Pehlivan diye birisi öldürülmüştü, sanık bu kişiyi öldürdüğünü İ.T.´ye söylemiş. İ.T.´de bana söyledi, hatta polise de söylemişler ancak polis deli diye inanmamış.” Dedi.

100 ŞİKAYET GELİYORDU

Ö.Ç., sanık Ahmet Çakar hakkında taciz konusunda günde 100 civarında şikayetin olduğunu da ifade etti.

POLİSE SÖYLEDİM AMA…

Diğer tanık İ.T. ise savunmasında; “Sanık uzaktan akrabam. Olay gecesi evime gelerek bana Hakan öldü diye bir şey söyledi. Hangi Hakan diye sorduğumda maktulü öldürdüğünü söyledi. Ancak ben kendisini ciddiye almadım, çünkü kendisi bu olaydan yaklaşık 1 ay önce öldürülen Necmettin Pehlevan´ı da öldürdüğünü bana söylemişti, bende polise söylememe rağmen polis bu delidir diye ciddiye almamıştı. Bir süre sonra sanığı polisler alıp götürdü.  Daha sonra sanık tekrar gelerek bize yetişti. Ne oldu diye sorduğumda Hakan´ı sordular bende en son pasajda buluştuk ondan sonra görmedim dedim ve beni bıraktılar dedi, Yürüyerek Ayasofya Caminin bahçesine gittik, oturup bir şeyler içtik. O sırada Ö.Ç., WC´ye gidip geldiğinde korkmuştu. Maktulün cesedini gördüğünü söyledi. Sanığa sen mi öldürdü diye sordu; sanık ise ses çıkarmadı. Sanık dengesiz birisi olduğu için söylediklerine inanmadım ve polise haber vermedim, çünkü daha öncede böyle şeyler söylemişti ancak polisler ciddiye alıp işlem yapmamışlardı” dedi.

SUÇMALAMALARI KABUL ETMEDİ

Sanık Ahmet Çakar, aleyhinde olan suçlamaları kabul etmediğini, cinayet işlemediğini ifade etti.

AKLİ DENGESİ BOZUK MU?

Mahkeme heyeti, sanık Ahmet Ç.´nin akli dengesinin yerinde olup olmadığı ile alakalı rapor alınması için İstanbul Tıp Kurumuna gönderilmesine karar verdi. Mahkeme 12 Mayıs 2016 tarihine ertelendi.

Editör: Süper Kanal TV