Ziyarette konuşan CHP İnegöl İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Pakoğlu şunları söyledi. Yaşlılar haftası,  1982 tarihinden itibaren 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanmaktadır. Ancak, büyüklerimize saygı ve değer bu kısa zaman dilimi içine sığdırılamaz. Yaşlılar haftasını kutlamaktaki amaç; değerlerimizi canlandırmak topluma toplum olmanın temel ödevini hatırlatmaktır. Ömrünü, gücünü , yeteneklerini toplum hizmetlerine adamış yaşlılarımızın kıymetli tecrübelerinden yararlanmak , büyüklerimizle saygı ve sevgiye dayalı ilişkiler kurmak bedenen ve ruhen ihtiyaç duydukları dönemde onların yanında olmak en önemli görevlerimizdendir.

İnsanların yaşlanıp bakıma ihtiyaç duydukları dönemde, ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakıma muhtaç ve gerekli sevgi ve saygıyı görme hakları vardır. Bu hizmeti aile ve çocuklarından alamıyorlarsa devleti halka hizmet aracı olarak gören hükümetler, sadece bir sınıf kesiminin değil bütün vatandaşlarımızın refah ve mutluluğunu sağlayacak sosyal politikalar yürütmeyi hedef olarak almalı, yoksullara, bakıma muhtaç yaslılara, çocuk ve işsizler için özel programlar oluşturmayı, zor durumdaki vatandaşlarımıza terk edilmiş ve kimsesizlik duygusu yaşatmamayı hedeflemelidir.

Yaşlılarımıza ve onların sorunlarına sahip çıkmak insanlık ve yurttaşlık görevimizdir. İnegöl Belediyesi Huzur Evi ziyaretimizde bizleri ağırlayan İnegöl Belediye Başkan Yardımcı ve Huzur Evi Sorumlusu Gülhan Şahin’e teşekkürlerimizi sunarız. Bir kez daha tüm büyüklerimizin bu özel günlerini kutlar sevgi ve saygılarımızı sunarız.
Editör: Süper Kanal TV