CHP olarak bu çalışmayı yaptıklarında eleştiri oklarının kendilerine yöneleceğini ifade eden CHP İnegöl ilçe başkanı Necmi Demir “İnegöl’de halkımızın vatandaşlarımızın nefes alacağı yer kalmadı. Burası taştan yapılmıştır şuanda görmekte olduğunuz gibi burası yükseltildiğinden dolayı camimiz rutubetten kurtulmaz.  Yarın her hangi bir yağışta burası göl alanına döner. Bu vatandaşlarımızın nefes alabileceği yerin bu şekilde yok edilmesine razı değiliz. Biz CHP olarak bu yapıyı biz yapmış olsaydık büyük eleştiri alırdık camiyi kapattılar caminin önüne tuvalet yaptılar derlerdi ama biz iyi yapılan hiç bir şeye karşı gelmeyiz ama şu yapıya tamamen karşıyız. Vatandaşlarımızın buradan şikâyetçiler biliyoruz. Biz yalnız ilçe başkanlığı olarak CHP Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi sözcümüzü getirdik şurayı kendisi de görsün mecliste İnegöl Belediye Başkanımıza Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu konuyu iletsin.”
Ağaçların 1-2 seneye yıkılacağını söyleyen Demir “İnsanların bir araya gelecekleri muhabbet edebilecekleri bir yeri harap etmenin hiçbir manası yok. Ben yaptım ben ettim anlayışı ile bu düzen yürümez. Yarın burada beton dökecekler bu ağaçlarımızın 1-2 sene sonra yıkılacaktır. Bunun bedellerini camimiz ödeyecek buradaki vatandaşlar ödeyecek.  “

CHP Büyükşehir Meclisi Grup Başkanı Erdal Aktuğ İshakpaşa Camisi çevresinde yapılan çalışmaları eleştirerek “Yaklaşık 1 aydan beri İnegöl’den şikâyetler geliyordu. Bu konuda olayın ne olduğunu görmek amacıyla buraya gelelim dedik. Gerçekten burası İnegöl’ün tarihi bir dokusunun olduğu yer. Burası çokta güzel bir yer anıt ağaçlarla donatılmış bir yer böyle güzel bir yerde aslında yapılabilecek doğru projeler vardır.  Ben büyükşehirde burası ile alakalı projenin detaylarını alacağım. Özellikle tarihi dokusunu bozmadan caminin ve yaşam alanlarının daha iyi olması amacı ile alakalı çalışmalar yapılması için geldim. Buraya gelince gördüm ki burası tam bir facia, sağınızda anıt ağaçlar ve dipleri beton. Bu ağaçlar yakında kurur. Sağınıza bakıyorsunuz cami ve karşısında 5 metre ilerisinde demirden bir yapı.  Burasını ben toplantı yeri zannetmiştim ama burası tuvaletmiş. Caminin 5 metre yanına tuvalet lavabo yapılır mı? Böyle bir dokuya bu yakışmış mı? “

Aktuğ bölgenin yaşanmaz hale geleceğini ifade ederek “Biz bu konuları hem büyükşehirde hem de İnegöl’de Alinur başkanımıza da söyleyeceğiz. Bu yanlışı biran önce geçemezseniz yarın buralar yaşanmaz hale gelir. Alinur başkan bu yanlışı düzelteceğini düşünüyorum. İnegöllüler bu konunun arkasında durmalı ve bu konuyu devamlı gündeme getirmeli.”

Ben geçen ay büyükşehir belediye meclisi toplantısında Sayın Alinur Aktaş’a Cerrah’taki minibüsler ile alakalı tartışmayı da sormuş bunun düzeltileceği sözünü almıştım. Fakat öğrendik ki 1 ay sonra gerekli girişimler yapıldıktan sonra diğer Yenice’de diğer yerlerde kooperatiflerin yaptıkları çalışmayı Cerrah’ta yaptırmıyor Alinur başkan. Bize büyükşehir’de mecliste söz vermişti, Alinur başkan verdiği sözü tutsun bu olayı çözsün gerekli en doğru çalışma ne ise onu yapsın.  Bizden de ne istiyorsa biz destek olacağımızı söylüyorum.
Editör: Süper Kanal TV