CHP inegöl ilçe sekteri Yasemin Soydan gündemle ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. Soydan açıklamasında şunları söyledi. Batman’da hain terör örgütünün şehit ettiği Mehmetçiklerimize rahmet ailelerine ve milletimize sabır dileyerek başlamak istiyorum. Hani Referandumda ‘Evet’ çıkınca, hani Sistem değişince terör bitecekti ?
İktidarın adına ‘çözüm süreci ‘ diyerek bile çözemediği tam tersine alevlenen bu eylemlerini bir an önce sonlandırma çalışmalarını yapmasını bekliyoruz.
Ayrıca halkımızın bilmesi gereken diğer önemli bir konu da; Dün sarayda diyanet  görevlilerine camilerin yıkılmasından yakılmasından bahsediliyor, Genel Başkanımıza ‘’ sen ne anlarsın ezandan Kur’an’dan ‘’deniyor.
Niçin?Çünkü daha önce Genel Başkanımız McKinsey konusuyla ilgili olarak ‘Siz Ekonomimize yapılan saldırı ezanımıza ,bayrağımıza yapılan saldırılardan farksızdır derken şimdi ne oldu da yabancı bir şirketi denetlemek üzere görevlendiriyorsunuz’ dedi.
Yani yine konuyu saptırıp sorulara cevap vermek yerine meseleyi ezan ,bayrak meselesine dönüştürüp hamaset yapılıyor.
Halk ekonomik sorunlarla boğuşurken karnını doyurmaya çalışırken, borcunu nasıl ödeyeceğini düşünürken, hayat pahalılığından, borçlarını ödeyememekten dolayı  tüm ülkede ve hatta geçtiğimiz günlerde İnegöl’de intihar vakaları duyulurken diyanet görevlilerini toplayıp din üzerinden siyasete devam ediliyor.
Cumhuriyet Halk Partisinin cami yaktığı, cami yıktığı ‘hikayeleri’ halk arasında siyaset aracı olarak kullanılıyor. Bunların hiçbiri gerçek değil .Örneğin;  Yunan askerinin Mihalıççık’ta kaçarken yaktığı camiiyi Cumhuriyet Halk Partisi yaktı dediler. Sonrada bu camiyi Cumhuriyet Halk Partisinin onardığı ortaya çıktı. 


Daha dün akşam Üsküdar’da AKP’li belediye 4 yıl önce restore edilen Esentepe Camini yıktı. Bu cami için imam yıkılmasını istemediği için halkı direnişe çağırmış,direniş esnasında yıkım ekipleri geri çekilmiş,caminin içi boşaltılmadan sabaha karşı yıkım yapılmıştır.Dolayısı ile içindeki Kur’an’lar da tahrip olmuştur.Halk buna tepki için toplanıp ’Allah’ın evini Allah’ın ayetlerinin üzerine yıktılar’ dedi.
 Daha önce de Malatya’da alışveriş merkezine yer açmak için cami yıktılar. Belediyeleri kendi belediye sınırları içindeki camileri SSK’ya teminat olarak gösterdi. Şimdi bunları yapan bir iktidar, kalkıyor Cumhuriyet Halk Partisini suçluyor. 
Milletin derdi aş, iş, millet hayat pahalılığı altında ezildi. İşçi, memur, çiftçi, işadamı eziliyor; ama biz cami yakmaktan, cami yıkmaktan söz ediyoruz. Bu açıkçası ülkenin gerçek meselelerini karartmaktan başka hiçbir şey değil.


 Ekonomideki yanlış politikalarıyla bu ekonomiyi savunmasız bırakanlar, dışarıdan borçlanmak nedeniyle dışarıdan emir alır hale getirenler, şimdi bu sıkıntıyla konuyu, gündemi başka yere doğru çarpıtmak istiyorlar. 
Genel Başkanımızın sormuş olduğu McKinsey’le ilgili sorular, iktidarın bu krizle ilgili sorumluluğunu ortaya çıkaracak olan sorunlar, yine Türkiye’nin gerçek meselelerine el atan, gerçekçi, ayakları yere basan bir programın yapılması için önerdiğimiz 13 tane konu başlığı şu anda Türkiye’nin üzerine gitmesi gereken temel konulardır. Türkiye’de bir an önce ayakları yere basan bir programı ortaya koyamazsak; ne bu hayat pahalılığıyla, ne durgunlukla mücadele etmemiz mümkün olmayacaktır. 
Dün açıklamada “enflasyon beklemediğimiz kadar yüksek çıktı, toplumun her kesimlerin taşın altına elini sokacağı bir enflasyonla mücadele programını önümüzdeki günlerde açıklayacağız dediler. Peki  neden  önümüzdeki günlerde? Hani yeni sistemle daha hızlı karar alınacaktı? Nere de hızlı karar? Kriz çıkmış, milletin mutfağı, milletin cebi yangın yerine dönmüş, zaman hamaset zamanı değil bir an önce önlem alma zamanıdır.