Cerrah mahallesinde bulunan dere kenarında yeni yol açılması için belediye yetkilileri çalışma başlattı.  Yapılan çalışmalar neticesinde çok sayıda ağaç zarar gördü. Bazı ağaçlar ise ağaç kesme motoruyla kesildi.Aynı  sokakta oturan seyhan Turan isimli vatandaş kesim yapan kişiye müdahale ederek diğer ağaçların kesilmesini  önledi.

Bunun üzerine durum inegöl orman işletme müdürlüğüne haber verildi. Müdürlükten gelen yetkililer  inceleme yaparak olay yerinde fotoğraf çektiler. Konunun CHP ilçe teşkilatına haber verilmesi üzerine CHP ilçe  başkanı Necmi Demir bazı partlilerle cerrah mahallesine geldiler. 

BU GÜZELİM AĞAÇLARA KIYDILARKonuyla ilgili açıklamada bulunan seyhan Turan şunları söyledi. Evimin önün çok güzel ağaçlık ve dere kenarı  biz rahat huzurlu yaşıyorduk Burada yer açılacakmış, kocaman çınar ağaçlarını kesmeye başladılar. Ben gelip  durdurdum. Hatta kesen kişi istediğin yere şikayet et, biz burayı kafamıza göre yapmıyoruz isterse hepsini  keseriz. Benimde açıkcası zoruma gitti. Bir ağaç 30 senede yetişiyor. Böyle kocaman ağaçları kafasına göre  kesmesini doğru bulmadım. Birde bu doğa harikasına kesmek hangi akla hizmet. Hangi vatadaşa hizmet ediliyor  bilmiyorum kimsenin menfeatı yok yol açılsın yolun açılması bizimde işimize gelir. Yol açacaklarsa bu kadar  güzelim doğa harikasını bozacaklarsalar o yolu o hizmeti hiç getirmesinler diye konuştu.

KİM YAPTISA BULUNUP CEZALANDIRILSIN!
CHP inegöl ilçe başkanı Necmi Demir ise hiç tanımadığımız bir vatandaşımız beni aradı bu şekilde çınar  ağaçlarının kesildiğini söyledi. Bizde buraya incelemek ve yerinde görmek için geldik. Kimin kestiğini kimin ne  yaptığını bilmiyorum ama böyle güzelim çınar ağaçını kesmek kökten gitmek demektir. Ben orman köylüsüyüm  ormanın nasıl yetiştiğini, nasıl biçildiğini ne şartlarla  yapılması gerektiğini çok iyi bilen birisiyim. Evet  ağaç kesilebilinir ama mutlaka yetkililerle görüşülerek gerekiyorsa çok mani oluyorsa kesilebirlir ona  itrazımız yok.

Ama şu şekilde gördüğüm kadarıyla yol açılan yerde çok zor şartlarla kesilmiş çınar ağaçlarını  görüyoruz. Ben mühendis falan değilim bu yolun yapılması için ağaçların kesilmesine gerek yoktu. Şimdi burada  yetkililere sesleniyorum bunu kim veya kimler yaptıysa hemen bulsun ve cenazı neyse verilsi. Benim köylüm  yakacak için bir dal kesiyor hemen bulunup hapse atılıyor. Yazıktır günahtır ne gereği vardı bunlar kesilmesine. Yetkililer çıkıp bu konuyla ilgili kamuoyunu mutlaka bilgilendirmesi lazım. Biz bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız dedi.