Taban, yayımladığı mesajında, “Gencecik yüreklerin vatanları için kanlarını akıttığı ve yedi düvele karşı kahramanlık destanı yazdıkları yer olan Çanakkale, esarete ve prangaya karşı bir direniş ve bir milletin top ve tüfeğe karşı yüreğini ortaya koyarak ayağa kalktığı yer olarak tarih sayfalarındaki yerini almıştır. Esaret zincirinin kırıldığı, çelik ve barutun; inancın, imanın ve azmin karşısında yenik düştüğü, yokluğun-varlığı, maneviyatın-maddiyatı, özgürlüğün sömürgeyi yendiği ve gidipte dönemeyenlerin yeri olan son kale Çanakkale bir milletin yeniden dirilişine şahitlik etmiştir. Çanakkale’yi Çanakkale yapan gelenler değil, gelenleri karşılayan asil ruhtur” ifadelerine yer verdi.

“BİR MİLLETİN KADERİNİN DEĞİŞTİĞİ YER ÇANAKKALE”
Taban mesajında şunlara yer verdi; “Tarihin yeniden yazıldığı yedi düvele karşı savaşılarak destan yazıldığı Çanakkale’de Nusret Mayın Gemisi 26 kutlu mayınla, Seyit onbaşı 276 kiloluk top mermisiyle, Yahya Çavuş 57. Alayla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Conkbayırında ve Anafartalarda gösterdiği kahramanlıkla ve tonlarca ağırlıktaki top mermilerini göğsüne siper etmiş olan nice vatan evladıyla bir milletin kaderinin değiştiği yer Çanakkale her zaman gönüllerimizdeki yerini koruyacaktır. 104 yıl sonra bugün millet ve milliyet şuurumuzu daha da ileri taşıyacağımıza yürekten inanıyoruz. Ebediyen bu kardeşliğimizi muhafaza ederek şehitlerimizin emanetine sahip çıkacağımıza inancımız tamdır” şeklinde konuştu.

“KANLARINI DÖKEREK BU COĞRAFYAYI VATAN YAPANLARI UNUTMAYALIM”
Binlerce yıldır çeşitli cephelerde kanlarını dökerek bu coğrafyayı vatan yapanları unutmamak gerektiğine vurgu yapan Taban, “Gidip de dönmemek, gelip de görmemek var diyerek helalleşip evden çıkarak toprağa cansız düşen o gencecik bedenlerin umutlarını, hayallerini iyi düşünmek lazım. Bu kahramanlar, 1911 Trablusgarp savaşından 1922 İstiklal Savaşının sonuna kadar, Çanakkale’den Bakü’ye, Galiçya’dan Arabistan çöllerine kadar ve son 30 küsur yıldır da vatanımızın değişik yerlerinde PKK terör örgütüne karşı savaştılar. Şehit cenazesi gelmeyen köyümüz ya da mahallemiz belki de kalmamıştır. Çanakkale’de 250 bin şehidimiz kaldı. Arıburnu’ndaki savaşlarda 6,5 saat gibi kısa bir sürede 10 bin kayıp verdik. Son dönemde ülkemizin ekonomik olarak iyi yerlere gelmesini istemeyen ve Türkiye’nin dünya siyasetinde söz sahibi bir konuma gelmemesi için uğraş veren iç ve dış mihraklara karşı, Çanakkale’de olduğu gibi milletçe tek yürek olarak birleşirsek bu zor günleri atlatacağımıza yürekten inanıyorum” açıklamasında bulundu.

“BİZE DÜŞEN GÖREV; ÇANAKKALE’NİN YİĞİT KAHRAMANLARINA LAYIK OLABİLMEK”
Bugün Çanakkale’deki o asil ruha en çok ihtiyaç duyduğumuz dönemlerden birini yaşıyoruz diyen Taban, “Bir ve beraber olmanın önemini daha fazla anladığımız günleri yaşıyoruz. Dün Çanakkale’de yan yana karşımıza dikilen zihniyet, bugün ihanet şebekeleri vasıtası ile emellerini gerçekleştirmeye çalışırken, bize düşen görev, Çanakkale’nin yiğit kahramanlarına layık olabilmek. Unutulmamalıdır ki; her karış toprağı şehit kanıyla ıslanan bu topraklar kolay kazanılmadı ve kaybedilmeyecek” ifadelerine yer verdi.

Taban son olarak, “İnegöllü şehitlerimizin nezdinde şimdiye kadar Osmanlı-Yunan Savaşı’ndan Trablusgarp’a, Çanakkale’den Bakü’ye, Galiçya’dan Arabistan çöllerine, İstiklal Savaşı’ndan, Kore ve Kıbrıs’a, son 30 küsur yıldır vatanımızın değişik yerlerinde PKK terör örgütüne karşı savaşan Mehmetçiğimiz ile Karanlık geceyi aydınlığa çeviren ülkemizin bekası için canlarını hiçe sayan 15 Temmuz Kahramanları ve son olarak Suriye’de destan yazarken şehit olan askerlerimizi minnet ve rahmetle anıyor, manevi huzurlarında saygıyla eğiliyorum” dedi.