22 Ocak 2016 tarihinde 2015-2016 eğitim öğretim döneminin ilk yarısının sona ermesiyle öğrencileri camiye teşvik etmek için harekete geçen İnegöl Müftülüğünün düzenlediği “Haydi Çocuklar ve Gençler Camilere Koşalım, Namazda Buluşalım” projesi cumartesi günü sabah namazıyla beraber start aldı.
23 Ocak Cumartesi sabah namazıyla beraber camilere koşan çocuklar, 7 Şubat´a kadar İnegöl genelinde bulunan tüm camilerde namaz kılmak için birbiriyle yarışa başladılar.

Müftülüğün başlattığı projeyi duyan çocuklar camilere koşarak Allah´ın emri olan namazları eda etmek için birbiriyle yarışmaya başladılar. 6 Şubat yatsı namazı itibariyle sona erecek olan proje sonucunda en çok vakit namazı kılan öğrencilere sürpriz hediyeler verilecek.

HAYDİ ÇOCUKLAR CAMİYE

İnegöl Müftüsü Kazım Güzel, “İnegöl müftülüğü olarak 15 tatilde ‘Haydi Çocuklar ve gençler, anne babamızla, dede ve ninelerimizle camide buluşalım´ kampanyası başlattık. Arzumuz şudur; çocuklarımızla gençlerimizle anne baba, dede ve ninelerimizle camilerimize koşup namazda buluşalım ve dirilelim. Her katılımcıya camilerimizde sürpriz hediyeler vereceğiz. Bu yarışmaya katılan çocuklarımız genel olarak 7-17 yaş arasındaki yavrularımız olacak. Kız-erkek ayrımı yapmadan bütün evlatlarımız bu etkinliğe katılacak.” Dedi.

ÇOCUKLAR CAMİLERDE

Etkinliğin Cumartesi günü sabah namazında başladığını aktaran Güzel, “6 Şubat Cumartesi yatsı namazında sona erecek. En az 3 vakit cami cemaatiyle kılınıp; cami imamının imzası alınacak. O imzalar toplanılarak en çok camiye devamlı olanlar tespit edilecek. Çizelgeler 7 Şubat Pazar günü cami imamlarında toplanacak. Her caminin 1, 2 ve 3.sü belirlenecek. Katılımcılara sürpriz hediyeler sunulacak. 1, 2 ve 3. olan evlatlarımız için de büyük bir mekanda hediye programı yapılacak. Hediyeler sürpriz diyerek hediyelerin önünü açmayalım. Namaz kıldıkları için Cenab-ı Hak onları mükafatlandıracak. Biz de namaza teşvik sadedinde sürpriz hediyeler sunmuş olacağız. Biz bütün anne baba, dede nineleri teşvik etmeye devam edeceğiz.” Şeklinde konuştu.