2013 yılında çıkan yangında tamamen kül olan ve sadece doğu - batı beden duvarları ayakta kalan Cafer Paşa Hanı (Beylik Hanı), Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan restorasyonun ardından özgün kimliğiyle yeniden hizmete açıldı.

Dönemin büyükşehir belediye başkanı Recep Altepe zamanında başlanan çalışmalar uzun sürmesi büyük tepkilere neden olmuştu. Yaklaşık 1 yıl önce hizmete giren beylik hanındaki bazı sorunlar esnafı zor durumda bırakıyor. İhaleyi alan Müteahhit tarafından yapılan handa eksiklikler bir bir diğerilmeye çalışıyor. Fakat açıldığı günden bu yana bazı esnaf büyük çile çekiyor. Zira yağan yağmur sonrası çatıdaki sular kiremitlerin altından işyerine damlıyor. Bir çok esnaf bu konuda mağdur olurken, damlama neticesinde kiminin elektrik  aksamından dolayı bilgisayarları, televizyonları, elektrik ampulleri zarar gördü. Yetkililere seslen esnaf gereken önlemlerin alınmaması durumunda 2013 yılında meydana gelen yangına benzer olayların yaşanmasında korkuyorlar.

YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYORUZ!

Cafer Paşa hanında işyeri bulunan esnaflardan Emre Güney, Yaklaşık 1,5 2 yıldır dükkanlar faaliyette dış dükkanların çatıları yapıldığı günden bu yana akıyor. Biz yetkililere defalarca konuyu bildirdik. Her seferinde bize geri dönüşüm yapılacak deniliyor ama her hangi bir dönüş yapılmadı. Diğer esnaflarında sıkıntıları aynı. Biz bu konuda bize yardımcı olmalarını bekliyoruz. Mağdur durumdayız, havalar kötü daha kış başlamadan bu işin çözülmesini bekliyoruz.Ben son çare olarak dükkanımın üzerini naylonla kapattım. Yukarılarda oluk olmadığı için oradan gelen su dükkanlara giriyor. Bir çalışma yapılacağı söyleniyor ama halen beklemedeyiz diye konuştu.

Aynı yerde baharat dükkanı bulunan bir başka esnaf ise özellik bu yeni yapılan ve dış tarafta bulunan dükkanlarda en ufak yağmurlarda sızmalar meydana geliyor. Akmayan dükkan yok tüm dükkanların içerisine su akıyor. Özellik gece elektrik tesisatına etki ediyor. Dün akşam ki yağmurdan dolayı bilgisayarım yandı. Kimi esnafın televizyonu yanıyor, kiminin ise yazar kasaların üzerine damlıyor. Biz 153 aradık bizleri yapan firmaya yönlendiriyor. Yapan firma ise bizi belediye yönlendiriyor. Orayı aradığımızda savcılığa suç duyurusunda bulunmamızı istiyorlar. Anladığım kadarıyla biz dükkan kiralık ama kimsenin kimseden haberi malesef yok. Herkes topu birbirine atıyor. Geçen senede aynıydı bu senede artık yetkililerin bu konya el atmasını bekliyoruz diye konuştu.

Dış tarafta ayakkabı satışı yapan esnaf ise arkadaşların söylediklerine katılıyorum. Her yağmur yağdığında işyerlerimize su damlıyor. Bu sorunların artık çözüme kavuşmasını istiyor diye konuştu.

KİMİ HORTUM TAKTI KİMİ İSE ÇATIYA NAYLON SERDİ

Durumun çözüme kavuşmasını bekleyen esnaflar kendilerine göre bazı yöntemler geliştirdikleri gözlendi. Bazı esnaf çatın arasına tekne koyarak uçuna bağladığı hortumu dışarıya vererek çatıdan akan suyu dışarıya vermeye çalışıyor. Bazı esnad ise kendi dükkanları üzerine naylon sererek işyerine su damlamasını engellemeye çalışıyor.


 

Editör: Süper Kanal TV