Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK) 13. eğitim döneminde de hayatlara pozitif yönde dokunmaya devam ediyor. BUSMEK resim öğretmenlerinden Fatma Sarp ve kursiyerlerinin bir yıl boyunca titiz çalışmalarıyla ortaya çıkardıkları “Bir Tutam Renk” temalı resim sergisi Endülüs Park AVM sanat galerisinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Serginin açılışına Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Şaban Kander, Sosyal İşler ve Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü İbrahim Karaman, BUSMEK yöneticileri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Açılış konuşmasında sanatın ve sanatçının önemine dikkat çeken Karadağ, mazimizde atalarımızın da sanata önem verdiklerini belirterek, sanatın ve sanatçının devletlerin gelişmesinde önemli etkenler olduğunu vurguladı. Günümüzde böylesine güzel eserler ortaya koymalarının çok değerli olduğuna, bu değerleri kendi çocuklarına aktarmalarının da mühim olduğuna değinirken; kursiyerlere, internetin ve sosyal medyanın çocukların ufuklarını karartıcı yönlerine engel olunması gerektiğini de tavsiye etti.

“Bir Tutam Renk” temalı resim sergisinde 38 kursiyerin bir yıllık çalışmalarından oluşan 53 eser bulunuyor. Sergideki eserler, fotoğrafların tuvale transfer tekniğiyle aktarılması ve odak noktalarının renklendirilmesi ile oluşturuluyor. Serginin teması da bu renklendirmeden ismini alıyor.

Sergide eseri olan BUSMEK kursiyerleri :

Bergin Ayfer Aykam, Gürsel Erden, Belma Sağlam, Necla Masatoğlu, Sebahat Gökçayır, Melek Özerol, Fitnat Bayduz, Canan Özoğlu, Nurten Tezelli, Hatun Soylu, Dilek Aydoğdu, Mine Altay, Aylin Yıldız, Asuman Çiçek, Sema Aydemir, Esma Acar, Mukaddes Sezer, Ayşe Sak, İkbal Kanber, Hulusi Kars, Ergün Alkaya, Ali Bağde, Mukaddes Baş, Ayşegül Kalyon, Handan Özügeldi, Gülay Baran, Hafize Koygun, Mine Doğan, İlknur Kolçalar, Nazmiye Türker, Zuhal Barın, Fatma Kısa, Nurcan Sönmez, Sevgi Bulut, Nurdan Düzgündikiş, Nercan Uzun, Huriye Akmestanlı, Nursen Yurtdaş.

Sergi, 19 Ocak 2018 tarihine kadar Endülüs Park AVM Sanat Galerisi’nde açık olacak.