Buradaki konuşmasında darbe girişimini değerlendiren Vali Küçük şunları söyledi; "15 Temmuz Türk tarihinin altın sayfalarından biri olmuştur. Sadece Türkiye'de değil diğer ülkelerdeki cuntacılar da bu tarihi bir karabasan gibi hatırlayacaktır. Bu şeref Türk milletine aittir. Ben İnegöl halkının da aynı şekilde kendilerine, kaderlerine, ülkelerine nasıl sahip çıktıklarını gördüm. Ben ayrı ayrı her birinize teşekkür ediyorum. Değerli hemşehrilerim bunun bir bedeli oldu, 200'ü aşkın şehidimiz var. Boş silah bile üzerimize doğrulursa insan rahatsız olur. Televizyonlarda seyrettik vatandaşımız dolu bir tankın önüne çıktı. Bu bir kahramanlıktır, yüzde 90 geri dönmeyeceğiz demektir. Geri dönmeyenler oldu, kahraman şehitlerimiz var. Onları o tankın önüne sürükleyen şey de geçmişte halkı kaosa sürükleyen darbelerdi. Biliyordu ki bu darbe gerçekleşseydi kendi ve ailesi yine o karanlık günlere sürüklenecekti. Hepsinin önünde hürmetle eğiliyorum. Bu olay talihsiz bir olay ama bir hayırlı yönü de şu; Türkiye prangalarından, safralarından, ayağına boynuna koluna vurulması istenen kepenklerden daha kısa sürede kurtulacaktır. Ben ilin Valisi olarak şunu söyleyebilirim ki yarın ve öbür günler çok daha güzel günler olacaktır. Hepinizin canı, malı, namusu devletin ve hukukun teminatı altındadır. Biz medeni bir devlet ve medeni bir milletiz. Suçluların cezalandırılması da hukuka göre yapılacaktır. Herkes emin olsun, yarınlarımız daha güzel olacaktır. Her şeyi tehir ederiz ancak sizlere olan hizmetimizi, sizlere olan borcumuzu tehir edemeyiz. Onun için programlarımızı ertelemedik. Sizlere hizmet etmek bizim için şereftir. Bizim sizden tek beklentimiz gülen yüzünüz, memnuniyetinizdir. Bizim için en büyük ödül de budur. Ben bu değerli hizmetin, kemoterapi ünitesinin kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Şifa arayan bütün hastalara da Allah'tan acil şifalar diliyorum." 



Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Rüstem Aşkın ise: "İnegöl Devlet Hastanesi seçkin bir hastanemiz. Kemoterapi ünitesi önemli bir ünite. İnegöl'de yüzlerce hastamıza Bursa'ya gidip gelme zorluğundan kurtarıp şehirlerinde hizmet verme kolaylığı sağlayacak bir ünite. Hainlere karşı dik duran milletimize olan borcumuz bir kez daha arttı. Milletimizden Allah razı olsun, daha fazla çalışacağız ve daha fazla üreteceğiz." ifadelerini kullandı.

Törene, Vali İzzettin Küçük'ün yan sıra Ak Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl Kaymakamı Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Rüstem Aşkın, Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Uğur Baş ile çok sayıda davetli katıldı.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan kemoterapi ünitesi gezilerek incelendi. Tören mehter konseriyle sona erdi.

Editör: Süper Kanal TV