BURSA'da, 20 yıldır tedavi şizofreni hastası olan ve tedavi gören 39 yaşındaki Selçuk Bakıryapan, annesi 67 yaşındaki Muazzez Bakıryapan'ı bıçakla öldürdü.
Kendi boğazını da kesen Bakıryapan, kapıyı açmadığı için itfaiye yardımı ile pencereden eve giren polisler tarafından etkisizi hale getirildi. 

Olay, merkez Osmangazi ilçesi Elmasbahçeler Mahallesi Baş Sokak'ta meydana geldi. Selçuk Bakıryapan, ididaya göre, birlikte yaşadığı annesi Muazzez Bakıryapan'ı dün saat 23.00 sıralarında defalarca bıçakladı. Kendisini de bıçak ve falçata ile yaralayan Selçuk Bakıryapan, sabah saatlerinde yakınlarını arayarak annesini bıçakladığını söyledi. Muazzez ve Selçuk Bakıryapan'ın akrabaları hemen polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri içeri girmek istedi ancak Selçuk Bakıryapan polislere kapıyı açmadı. Kendini göğsünden ve boğazından yaralayan Bakıryapan'ı polisler bir türlü ikna edemeyince polis çareyi evin penceresinden içeri girmekte buldu. İtfaiye yardımıyla birinci kattaki evin balkon camından içeri giren polisler, iki çocuk annesi Muazzez Bakıryapan'ın kanlar içinde gördü. Yaralı Selçuk Bakıryapan ise biber gazıyla etkisiz hale getirildi. 

Selçuk Bakıryapan ambulansla Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, acı haberi alan yakınları gözyaşlarına boğuldu. Ailenin üst kattaki komşusu İsmail Varol, gece çığlık sesi duyduğunu belirterek, "Başka komşumuz olan çocukların sesi zannettim. Bir süre sonra ses kesildi. Ancak fark edemedik. Sabah kalabalığı görünce anladım. Babası Salih Amca iki yıl önce vefat etmişti. Annesiyle kalıyordu. Psikolojik rahatsızlığı vardı. Sürekli tedavi oluyordu" dedi. Cumhuriyet Savcılığı da olayla ilgili soruşturma başlattı.