Her yıl yoğun kar yağışından dolayı zaman zaman kapanan ve trafik kazalarının meydana geldiği Bursa-Ankara karayolu Mezitler mevkiinde sabaha karşı kar yağışı başladı.

Kısa sürede yolun çevresi beyaza bürünürken, yol güzergahını kontrol eden bölge trafik ve karayolları ekipleri sürücüleri uyarıyor. Bölgede hava sıcaklığı 1 derece olarak ölçülürken, kar yağışı devam ediyor.

Uludağ'da kar kalınlığı 20 santimetreye yaklaştı

Mevsimin ilk karının 1 Aralık günü düştüğü Bursa'daki Uludağ'da kar kalınlığı 20 santimetreye yaklaştı. Bilecik, Eskişehir ve Kütahya'da da kar yağışının etkili olduğu bugünde, objektiflere yansıyan kareler görenleri büyüledi. Beyaz örtünün sokakları kaplamaya başladığı kentler karı özleyenleri mutlu etti.

Bursa'da, 1 Aralık'ta mevsimin ilk kar yağışının düştüğü Uludağ'ın Oteller Bölgesi gece yeniden beyaza büründü. Hava sıcaklığının sıfırın altında seyrettiği bölgede kar kalınlığı 20 santimetreye yaklaştı. Kayak pistlerinin boş olduğu, telesiyejlerin çalıştırılmadığı Uludağ'da görevliler, greyderlerle kar temizleme çalışmasına devam ediyor.

Jandarma ekipleri de Uludağ Milli Parkı girişi ile Oteller Bölgesi arasında araçlarda kar lastiği denetimi yapıyor. Kar lastiği bulunmayan araçların otellerin bulunduğu alana doğru geçmesine izin verilmiyor.

Bilecik'te ise dün başlayan sağanak, sabah yerini kar yağışına bıraktı. Bozüyük ve Pazaryeri ilçeleri ile Dodurga beldesinde kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı.

Eskişehir'de, kent merkezinin yüksek kesimleri ile Mihalıççık ilçesinde etkili olan kar nedeniyle trafik ve jandarma ekipleri sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Kar yağışı, Kütahya kent merkezi ile Domaniç-İnegöl kara yolunda da sürüyor. Yer yer sisin de etkili olduğu, Kocayayla mevkisinde kar kalınlığının 17 santimetre ölçüldüğü yolda, ulaşım kontrollü sağlanıyor. 

Editör: Süper Kanal TV