Lazlar Cami karşısında yer alan İnegöl Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi içerisinde oluşturulan Turizm Danışma Ofisinin açılışı, İnegöl Turizm Platformu üyeleri ile çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleştirildi. Açılışta İnegöl Turizminin istenilen seviyeye gelmesi adına önemli adımların birer birer atılacağı vurgusu yapıldı.

“ŞEHRİMİZ İÇİN ÇOK ANLAMLI BİR MEKANIN AÇILIŞI İÇİN BİR ARADAYIZ”
Turizm Tanıtım Platformunun ilk toplantısı sonrasında, çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirilen Turizm Danışma Ofisinin açılışında konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bugün her ne kadar küçük bir ofis olarak gözükse de çok anlamlı bir mekanın açılışı için bir aradayız. Sabahtan beri turizm konuşuyoruz. Önce turizm tanıtım platformu üyeleri ile bir araya geldik. Mini bir kahvaltının ardından İnegöl turizmine dair çok güzel şeyler istişare ettik ve konuştuk. İnşallah bu toplantılarımız artarak devam edecek. Ve nihayetinde bu iş üst noktalara taşınacak. Böylece Turizm, hem şehir için ekonomik bir değer haline gelecek hem de ciddi bir tanıtım aracı haline dönüşecek.”

TURİZM DANIŞMA OFİSİ ÖNEMLİ BİR İŞLEV GÖRECEK
Bu alanda Turizm Danışma Ofisimizin ciddi bir eksikliğini hissediyorduk diyen Aktaş, “İnegöl kadim bir şehir. Bir çok değeri bünyesinde barındıran bir şehir. Hem tarihsel anlamda hem de günümüz ekonomisi anlamında önemli bir potansiyele sahip bir şehir. Tabi bu değerlerin çerçevelendiği, sunulduğu bir mekan ve açıkçası bir şirket ve buna kafa yoranlar da yoktu. Şükürler olsun bizler turizmin şehrimizin olmazsa olmazlarından yapmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Eminim Turizm Danışma Ofisimiz çok güzel işler yapacak. Şu an her açıdan kurumsal bir yapı çerçevesinde adımlar atıyoruz. Göreceksiniz İnegöl’ün bu alanda ortaya koyacağımız adımlarla istediğimiz noktaya gelecek. Tabi bu açılımda İnegöl’ümüze hem bir tanıtım hem de bir kazanç olarak katkı koyacak. Burada çalışacak arkadaşlarımız olacak. Ekiplerimiz olacak. Yurtiçi ve yurtdışından misafirlerimizi ağırlayacağız.”

İnegöl olarak o kadar çok özelliğimiz var ki bu değerleri öne çıkartmak için uğraş veriyoruz diyen Aktaş, “Ayrıca Doğa Sporları ve Turizm Merkezi(DOSTUM) gibi önemli bir aktivite merkezimiz var. Yaylalarımız, Oylatımız, köftemiz, farklı tarihsel mekanlarımız var. Bu değerlerimizi inşallah yapacağımız çalışma ve lansmanlar ile bütün Türkiye’ye ve hatta tüm dünyaya anlatacağız. Ulusal ve uluslararası farklı organizasyonlar yapacağız. Ve yeni dönüştürdüğümüz İNTURAŞ(İnegöl Turizm A.Ş.) de bunun mihmandarlığını yapacak. Ayrıca Masal Köyü Parkı, Şekibe İnsel Doğal yaşam Çiftliği de İNTURAŞ içerisinde yer alarak işletimi söz konusu mekanlar olacak.”

“TURİZM İLE BAŞARI HİKAYELERİMİZ ARTACAK”
Küçük ama işlev olarak büyük olan bu anlamlı yerimizin açılışına katıldığınızdan dolayı şükranlarımı sunuyorum diyen Aktaş, “İnegöl emin adımlar ile yoluna devam ediyor. Göreceksiniz Turizm, şehrin ekonomisini hareketlendiren ve canlandıran ana unsurlardan biri olacak. Bizim var olan başarı hikayelerimizi toparlayıcı bir unsur olacağına eminim. İnegöl’ün sadece bir iki yerinden değil dört bir tarafından başarı hikayelerinin artarak öne çıkacağına yürekten inanıyorum.“

Bugün İnegöl Turizmi açısından bir milattır vurgusu yapan Aktaş, “Kurumsal olarak attığımız bu adımların artarak devam etmesi en büyük temennimiz. Buradan tüm Türkiye’ye ve dünyaya haykırıyoruz İnegöl mobilya, kaplıca, köfte, ayçekirdeği ve tarihi değerlerine artık Turizm de ekleniyor. Son olarak İnegöl Turizminin iyi yerlere gelmesi temennisiyle, Turizm Danışma Ofisimizin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni eder, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın konuşmasından sonra Turizm Danışma ofisinin açılışı kurdelesi kesildi. Program açılışa katılan davetlilerin Turizm Danışma Ofisini gezerek, İnegöl Turizmi ile alakalı bilgiler almasıyla son buldu.
Editör: Süper Kanal TV