CHP ilçe saymanı Mümin Kınabaş ulaşıma yapılan zamı sert bir dile eleştirdi. İnegöl  İNULAŞ’ın ulaşım fiyatlarına %15 zam yapması yaklaşan kış aylarında vatandaşımızı mağdur edeceğini düşünüyoruz.
Dünyada petrol varil fiyatlarının aşırı düşmesine rağmen, Türkiye’de halen petrol fiyatlarının düşmemesinin sebebi nedir.


İiç piyasada ulaşıma zam yapılması neyin nesidir. Bursa Büyükşehir de toplu ulaşımda ve Su da indirime gidilirken İnegöl’de bir yıl içinde ulaşıma ikinci defa zam yapılması yine halkın mağdur olacağı anlamına gelecektir.


İnegöl esnafımızın enflasyonla mücadele etmek ve hükümete destek vermek amacıyla mobilya ve market ürün satışlarının %10 indirime gittiği bir dönemde İNULAŞ’ın yapmış olduğu bu zamma anlam veremedik ve derhal geri çekilmesini istiyoruz.


Örnek verecek olursak,  Alanyut’tan İnegöl’e gelecek olan 4 kişilik bir ailenin aylık ulaşım gideri 600 tl. yi geçmektedir. Bu zam Asgari ücretle çalışan vatandaşlarımızı zor durumda bırakacaktır.
Bu iktidar döneminde dışa bağımlı olarak yaşadığımız son yıllarda doların yükselmesinden dolayı tüm ürünlere zam yapılmıştı. Şimdi ise doların düşmesinden dolayı fiyatlarında düşmesi gerekmektedir.
Muhakkak  ki otobüs sahiplerinin de sorunları vardır. Vatandaşılarımıza  ulaşım hizmeti veren Otobüs sahiplerinin yaşadıkları sıkıntıları da bilmekteyiz.Yedek parça fiyatları, şoför giderleri vs. Ancak onların sorunlarına çözüm bulacak olanda da yine ülkeyi yönetenlerdir. Ülkenin içinde bulunduğu bu kriz ortamında günlerde zam yaparak vatandaşı daha da zor durumda bırakmak çözüm değildir.

 

Editör: Süper Kanal TV