Kar yağışı ile beraber kış mevsiminin etkisini oldukça fazla hissettiğimiz bu günler de Kent Konseyi, sokak hayvanlarını unutmadı. İnegöl Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya Bölümü öğrencileri tarafından 28 adet birbirinden şirin ve dikkat çekici sokak hayvanları yuvaları yapılıyor.

Kent Konseyi Hayvanları Koruma Çalışma Grubunun başlattığı bu proje, İnegöl Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya Bölümü öğrencilerinin ellerinde şekil alıyor.

Konuyla alakalı açıklama yapan Kent Konseyi Hayvanları Koruma Çalışma Grubu Başkanı Şebnem Erkan, “Çevremizde, bahçemizde ve sokağımızda yaşayan sahipsiz hayvanlarında yaşama, barınma ve beslenme hakları vardır. Ve bu hakları 5199 sayılı Hayvan Koruma Kanunu ile güvence altına alınmıştır. Sokakta gördüğünüz canlılardan rahatsız olmak yerine onları beslemek barınma ihtiyaçlarını karşılamak beraber paylaştığımız dünyayı daha da yaşanır hale getirecektir. 
Unutmayın insanoğlunun betonlaştırdığı sokaklar asfaltlar onların yaşam alanlarını kısıtlamıştır. Yaşam alanları denilince akıllara ilk gelen yerler barınaklar değildir. Sokak hayvanları ya da köpek gruplarıyla karşılaştığımızda yapmamız gerekenler hakkında bilgi vermek istiyoruz. Eğer korkunuz var ise onlara yaklaşmamanızı ve ani hareket yapmamanızı tavsiye ediyoruz. Bu hareketler onları da korkutacak ve sizin onlara kötülük yapmak istediğinizi düşündürecektir. Korku duygunuzu onlar kendilerine bir saldırı olarak algılarlar. Tavsiyem küçük paketler halinde satılan mama poşetlerinden yanınızda bulundurmanız. Böyle bir durumda paketleri açarak olduğunuz yere bırakın ve uzaklaşın. Zor durumda yaralı, hasta ve bakıma muhtaç bir hayvan gördüğünüzde belediyenin 153 numaralı telefonunu arayarak yardım isteyebilirsiniz. Havaların soğuması ile birlikte yaşamak sokak canlılarımız için çok daha zor bir hal alacaktır. Kış mevsimine girdiğimiz bu dönem de yapabileceğiniz bir kaç şeyden bahsetmek istiyoruz; Soğuklarda ısınan araç motorunuza minik canlar saklanabilir. Aracı çalıştırmadan önce kaputu açarak kesinlikle kontrol etmeliyiz. Mama ve su temin edebilirsiniz. Vücut sistemleri bizim sistemimizden biraz farklı çalışır hayvanların. Yediklerini ısınma ve enerji olarak kısa zamanda harcar vücutları. Kediler 6 saat, köpeklerde 17 saat aç kalırlarsa ölürler. 5 ya da 10 litrelik su şişelerinin orta kısmına hayvanların başlarını sokabilecek kadar bir delik açarak besleme ve su odağı hazırlayabilirsiniz. Bu şekilde yağıştan da mamanın etkilenmemesini sağlarsınız. Kuru ağaç dallarına kuru ekmek dilimleri asarak kuşlara güzel bir yemek hazırlayabilirsiniz. Marketlerde çıkan kartonlardan basit hayvan evleri yapıp apartman, site girişlerine ya da bahçe köşenize koyabilirsiniz. Üstünü naylonla örterek yağıştan korumuş olursunuz. Ve en önemlisi sevgi.  Sevginizi gösterdiğinizde sevginiz asla karşılıksız kalmayacaktır. Unutmayalım ki biz insanlar aynı zamanda tüm canlıların yaşam haklarından da sorumluyuz. “ dedi.

Editör: Süper Kanal TV