Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İnegöl Şubesi tarafından organize edilen ve Kültür Sarayında sahnelenen tiyatro oyununa ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi.
Saat 19.00 ve 21.00´de olmak üzere iki seansta sahnelenen Cüneyt Gürbüz´ün yönettiği tiyatro oyunu hakkında bilgi veren ADD İnegöl Şubesi Başkanı Ali Darıcı, “Tarih, kültür ve turizm cenneti güzel İzmir´imizin Derin Sahne sanatçılarına, İnegöl Atatürkçü Düşünce Derneğinden ve sanatsever İnegöl halkından sevgiler ve saygılar sunuyorum. Tarihi çok eskilere dayanan tiyatro, insanları ve toplumları eğlendirdiği kadar da aydınlatır. Bu nedenledir ki, karanlık ve hükümran güçler hep tiyatronun karşısında olmuşlardır. Dünün tiyatro salonlarını yıkıp yerlerine AVM´lerin yapılmasına göz yuman zihniyeti şiddetle kınıyorum. Osmanlı´da Namık Kemal´le başlayıp Cumhuriyette Muhsin Ertuğrul´la devam eden ve tiyatro alanında yaşamını tüketen tüm kültür-sanat emekçilerini saygıyla anıyorum. Bu güzel oyunu hazırlarken emeği geçen sayın Metin Balay´a, Cüneyt Gürbüz´e, Kemal Günüç´e, Emel Gürbüz´e ve Murat Bilkay´a teşekkürlerimi sunuyorum. Yine bu güzel eserde emek ve yürek sergileyen sayın Cüneyt Gürbüz´e, İbrahim Coşkun´a, Emel Çalış´a, Halil Esen´e, Serkan Demir´e, Nejla Karakurt´a, Deniz Bahar´a, Muhammet Küçükabaz´a teşekkürlerimi sunuyorum. Değerli dostlar, bu güzel oyunu ve oyuncuları seyretmemize neden olan, bu salonu Atatürkçü Düşünce Derneği´ne tahsis eden Belediye Başkanımız Alinur Aktaş´a ve Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban´a saygılar sunuyorum. Çeşitli etkinliklerinin yanında, kültür faaliyetini de sürdüren ve yaklaşık 2 aydır emek harcayan derneğimizin yönetim kurulu üyelerine de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

TEPKİ ÇEKEN SÖZLER

Öte yandan, oyunun bazı bölümlerinde din adamlarının menfaatçi, toplanan paraları kendi menfaatine kullanıyor gibi gösterilmesi, Mü´minlerle ilgili ise “enayi” kelimesinin kullanılması bazı izleyicilerin tepkisine neden oldu. 

Editör: Süper Kanal TV