CHP inegöl ilçe başkanı Halil Büyükışıklar parti binasında düzenlediği basın toplantısında inegöllü ilk kentsel dönüşüm projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Büyükışıklar Bizim bildiğimiz kentsel dönüşüm, kentin imar planlarına uymayan, ruhsatsız binaların yıkılıp, planlara uygun olarak toplu yerleşim alanlarının oluşturulmasıdır. Özel şahısa ait boş bir arsaya, özel bir şirketin yapmış olduğu proje nasıl oluyor da kentsel dönüşüm olabiliyor ?

CHP inegöl ilçe başkanı Halil Büyükışıklar parti binasında düzenlediği basın toplantısında inegöllü ilk kentsel dönüşüm projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu Değerli Basın Mensupları, Kıymetli partili dostlarımız ve İnegöl’ümüzün güzel insanları Biz CHP olarak İnegöl Belediye Başkanı Sayın Alinur AKTAŞ beyefendiye soruyoruz.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN TANIMI NEDİR ?

Bizim bildiğimiz kentsel dönüşüm, kentin imar planlarına uymayan, ruhsatsız binaların yıkılıp, planlara uygun olarak toplu yerleşim alanlarının oluşturulmasıdır.Özel şahısa ait boş bir arsaya, özel bir şirketin yapmış olduğu proje nasıl oluyor da kentsel dönüşüm olabiliyor ?

Özel şirkete ait konut inşaatı kentsel dönüşüme hangi gerekçe ile dahil edilerek kamu zararı olacak şekilde projelendirilip yapılabiliyor ?Bu projeden tüm inşaat yapan vatandaşlarımızdan alınan, Ruhsat harcı vb. ödentiler alınmış mıdır ?

Ayrıca Sayın Belediye Başkanımız Alinur AKTAŞ özel bir şirketin yaptığı bu projede reklam yüzü olmak için ne karşılığında anlaşmıştır ?Bu anlaşma Belediye yararına mı, yoksa şahıs yararına mıdır ? Bizler seçim dönemlerinde reklam panolarını talep ettiğimizde özel şirket tarafından organize edildiğini biliyoruz. Bu reklam panolarının reklam bedelleri kim tarafından karşılanmıştır ?

Sonuç olarak diyoruz ki bunu bile siyasi çıkar için kullanabiliyorsunuz. Çok değil daha birkaç gün önce projesi ile alakasız Timsah Arena diye yola çıkılan Stadyumun tamamlanmamış halinin açılışı miting alnına dönmüştür. Bursa spor seyircisi farklı bir Stadyum beklerken kuyruğu ve kafası olmayan Timsah şeklinde, yangın ve iş güvenliği standartları oturmamış bir stadyum ile karşı karşıya kalmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Editör: Süper Kanal TV