İnegöl 9 Nisan 2016 tarihinde meydana gelen olayda, bıçaklayarak işlenen cinayetin sanıklarının yargılanmalarına devam edildi.İlk duruşmada konuşmayan sanık ikinci duruşmada suskunluğunu bozdu.
9 nisan 2016 tarihinde Sinanbey mahallesinde 1. leylak sokak üzerinde  gece vakti iki şahıs tarafından bıçaklanarak öldürülen İbrahim Öztürk cinayetinin sanıklarının yargılanmasına İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediliyor. 19 yaşındaki sanık Kadir L. ile 17 yaşındaki Uğur L. ikinci kez daha hakim karşısına çıktılar.

İlk duruşmada Kadir L. kendini savunurken, Uğur L. ise konuşmamayı tercih etmişti 

İnegöl ağır ceza mahkemesinde ikinci kez hakim karşısına çıkan  Uğur L.suskunluğu bozarak olay günü anlattı.Uğur L. mahkemedeki ifadesinde  “Ben herşeyi anlatmak istiyorum. Olay günü evimde yatıyordum. Kadir L. gelip beni evden çağırdı. İçinde kimyasal madde olan bir meyve suyu içirdi. Haddinden fazla sarhoş olmuştum. Kadir, ile ölen şahıs kendisine uyuşturucu temin etmesini istemişti. Daha sonra ölen şahısla karşılaştık. Aramızda kavga oldu, itişme kakışma oldu, olay yerine giderken üzerimde bıçak vardı, kesinlikle öldürme niyetim yoktu. Ölen kişide silah var zannetmiştim. Bana ağır küfürler etti, bıçağın nasıl ölen abiye saplandığını hiç fark etmedim. Daha sonra bıçağı bahçeye attım. Kadir, benim yaşım küçük olduğu için suçu bana yıkmak istiyor, beni evden çağırmasaydı bunlar olmayacaktı. Beraatimi istiyorum” dedi.

Mahkeme Heyeti, Uğur L., cezai ehliyetinin olup olmadığının araştırılması için İstanbul ATK´ya sevk edilmesine karar verdi. Mahkeme 17 Kasım 2016 tarihine ertelendi.
Editör: Süper Kanal TV