İnegöl'de kısa bir süre önce açılan bir kafede, hem müşterilere daha hızlı servis yapabilmek hem de görsel olarak farklılık oluşturmak amacıyla patenli garson servis yapıyor. İşletmede çalışan 17 yaşındaki Sabri Koç isimli garsonu ev ve iş arasında paten kullandığını gören İşletme sahibi bayan Serpil Şapbaz,  çalışanına patenlerle servis yapıp yapamayacağını sordu. Garson Koç'da bunu yapabileceğini ancak birkaç deneme yapması gerektiğini ifade etti. Mesai saatlerinin dışında yapılan denemelerin ardından  paten kullanan Sabri Koç, kafe müşterilerine patenle servis yapmaya başladı. Müşterilerinden olumlu tepkiler gören işletme  durumdan memnun.

17 yaşındaki garson Sabri Koç, hem okuduğunu hemde burada garsonluk yaptığı belirterek işimi severek yapıyorum. Buraya çalışmak için başvurada bulundum. İşletme sahibimiz beni patenle gördüğü zaman bana bu işi böyle yapıp yapamayacağımı sordu. Bende yapabileceğimi söyledim kendisine. Bir kaç gün deneme yaptıktan sonra işe başladım. Buraya gelen müşteriler ise önce şaşırıyorlar kendilerine servis götürdüğümde biraz tedirgin oluyorlar baştan ama sonrada alışıyorlar. Hem hobimi yapıyorum hemde para kazanıyorum mutluyum hayatımda.

İşletme sahibi Serpil Şahbaz ise Sabri işyerimize iş başvurusu için patenle geldi. Bende bir farkındalık olsun diye kendisine bir teklif sundum oda kabul etti ve başardı. Müşterilerimizden de olumlu yanıtlar gelince bizde mutlu olduk. Hem hızlı bir şekilde servis yapılıyor hemde herkesin dikkatini çekiyor. Sabride bizde mutluyuz. Burada cafe tarzı işletmeler çok ama bayan işletme olarak sadece ben varım buda ayrı bir farkındalık oluşturuyor.

Editör: Süper Kanal TV