Kırsal kalkınmayı sağlamak ve İnegöl Tarımını geliştirmeye yönelik hayata geçirdiği çalışmalar ile tarımı şehrimizin yeni bir gücü olarak ön plana çıkarmak adına bu alanda faaliyetlerini sürdüren İnegöl Belediyesi, çiftçi eğitim seminerlerini sürdürüyor. Halk Eğitim Merkezi, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ziraat Odası işbirliğinde devam eden eğitimler kapsamında, bu yıl 14 kırsal mahallede 700 çiftçi eğitimden geçecek.
HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ EĞİTİMİ VERİLDİ
Eğitimler kapsamında Perşembe akşamı Boğazköy Mahallesinde hayvan yetiştiriciliği kursu düzenlendi. Eğitimin ardından sertifika almaya hak kazanan 65 mahalle sakini için belge töreni düzenlendi. Törene; Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, AK Partili yöneticiler, İlçe Tarım Müdürü İbrahim Ekren, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir ve Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik’te katıldı.

KIRSAL MAHALLELERE HİZMETE DEVAM
Sertifika töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, 2014 yerel seçimlerinden sonra Büyükşehir yasasının İnegöl’de de uygulanmaya başladığını hatırlatarak; “İnegöl Belediyesi olarak da kırsalda bulunan mahallelerimize hizmet etmeye gayret ediyoruz. Bunun yanında tarımla alakalı çalışmalar da yapıyoruz. Kış mevsimlerinde çok değerli katılımcı kuruluşlarımızla beraber hem halkımızla buluşalım hem de hangi kırsal mahallemizde ne tür ihtiyaç varsa o konuyla alakalı bilgilendirme eğitim seminerleri yapalım istiyoruz. Vatandaşımız zaten yaptığı işi biliyor ama eksik aksak bir şey varsa ya da yarım kalan bir bilgi varsa amacımız bunu tamamlayıp halkımızın üretimine katkı sağlayabilmek” dedi.
ÇİFTÇİLER İÇİN EĞİTİM SEFERBERLİĞİ 4 YILDIR SÜRÜYOR
İnegöl’de tarımsal üretimde verimliliği arttırmak ve bilinçli tarım yapılabilmesine vesile olmak adına Çiftçi Eğitim Seminerleri ile üreticilere yol göstermeye devam ettiklerini kaydeden Eşref Yiğit; “İhtiyaç duyulan yerlerde, hayvancılıkla ilgilenen kırsal mahallelerimizde bu alanda eğitimler, sebze ve meyvecilikle uğraşan mahallelerimizde de meyvecilik kursları, budama kursları yaparak çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. 4 yıldır devam ettiğimiz bu çalışmalarımızı Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa yapıyoruz. Bu akşamda Boğazköy mahallemizdeyiz. Bilimsel veriler ışığında çiftçilerimizin yenilik ve gelişmeleri daha yakından görmeleri ile uygulamada daha yüksek verim elde etmeleri için bu kurslarımızı düzenliyoruz” diye konuştu.

Eşref Yiğit konuşmasının sonunda sertifika almaya hak kazanan vatandaşları tebrik ederken, bolluk ve bereket dolu bir yıl geçirilmesi temennisinde de bulundu. Konuşma sonrası mahalle sakini çiftçilere sertifikaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi.