Başkan Erkan konuşmasında şunları söyledi. Kış mevsiminin kendini iyice hissettirdiği bu aylarda sokakta yaşayan hayvan dostlarımız için neler yapabiliriz biraz bahsetmek istiyorum.
​Bir kap mama bir kap su
​Bir iş yeriniz olabilir ya da bir iş yerinde çalışıyor olabilirsiniz. Apartman katında oturuyor olabilirsiniz ya da bir site de. Bir okulda öğretmen ya da öğrenci olabilirsiniz. Her gün geçtiğiniz, ikamet ettiğiniz hanenizin önüne lütfen günlük bir kap su ve bir kap mama bırakarak besleme yapabilirsiniz. Merhametiniz size en güzel günlerin muhakkak habercisi olacaktır. Ve unutmayın besleme yapmak bir suç teşkil etmez, aksine insani görevimizdir. Size karşı çıkanlara anayasanın 5199. Maddesine göre besleme yapabileceğinizi anlatabilirsiniz.
​Soğuktan korunmaları için ev yapabilirsiniz
​Sokak hayvanları için yiyecekten sonraki en büyük ihtiyaç barınmadır. Evinizde bulunan ve kullanma gereksinimi duymadığınız eşyalardan sokak hayvanları için kulübeler yapabilirsiniz. Komşularınızla birlikte hareket ederek ev ya da apartmanınızın bahçesinde uygun bir yer bulabilir ve buraya küçük kulübeler kurabilirsiniz. Bu sayede minik dostlarımızı olumsuz hava şartlarından koruyabilirsiniz.
​Camlarınızın Önüne yiyecekler bırakabilirsiniz
Sokak hayvanları denildiğinde her ne kadar gözümüzün önünde kediler ve köpekler canlansa da kuşların da unutulmaması gerekir. Camlarınızın önüne bir kap su ve kuşların tüketebileceği türden yiyecekler koyabilirsiniz. Mesela bulgur, ekmek, buğday vb
Arabanızın Kaputunu Kontrol Edin
Sokakta yaşayan hayvanların soğuk günlerde ısınmaları için en uygun ortamlardan biri de yeni park etmiş arabaların motor bölümleridir. Yeni kapatıldığı için sıcak olan bu ortamlara sığınan kedi ya da köpekler çoğu zaman dikkatsizlik sebebiyle ciddi şekilde yaralanabilirler. Bu nedenle özellikle karlı günlerde arabanızı çalıştırmadan önce mutlaka kaputu kontrol edin ve motor bölümüne, lastik üstlerine ve aracın altına bir göz atabilirsiniz.
Görmezden gelmeyin
İçinde bulunduğunuz şartlar bir sokak hayvanını sahiplenmek için elverişsiz olsa da soğuk kış aylarında onları yardıma muhtaç bir şekilde gördüğünüzde onlara bir el uzatabilir ya da yetkililere haber verebilirsiniz. Hayvanların sağlığı ve güvenliği ile ücretsiz olarak ilgilenen kurumlar aracılığıyla birçok sokak hayvanına yardımcı olabilirsiniz.