Meyvesiyle ünlü isaören mahallesinde biçer döverlerin arazinin sap  olmasından dolayı gelmediği isaören mahallesinde buğday tarlarında  hasad yapılamıyor. Çiftçiler yetkililer seslenerek kendilerini yardım  etmelerini istediler.
Çiftçilerden  Hüseyin Ertürk yaptığı açıklamada şunları söyledi. Biçerler geldi İnegöl'ün düz olan yerleri biçtiler ama bizim köyümüz  biraz İnegöl'ün Güneyinde olduğu için ve bazı yerlerimiz bayır diye biçerler gelmedi. Bizde çaresiz kaldık malımız yere geçmek üzere. Hayvanlarımız aç kalacak bir ayrıca meyvecilikle uğraşıyoruz artı olarak küçük baş hayvanda yetiştiriyoruz, samanından arpasından unundan buğdayından yaralanıyoruz. Fakat malımız yerde kaldı yetkililerden çare bekliyoruz bize yardım etsinler. Muhtar konuyu  yetkililere bildirdi ama bir ses seda yok. İlçe tarım başta olmak
  üzere ziraat odasına da konuyu iletildi bekliyoruz. Biçerlerin bir çoğu işlerini bitirdi gitti. Eskiden tüm ürünler biçilmeden gönderilmiyordu ama kimse fazla ilgilenmeyince bizlerde mağdur durumdayız. Yani artık kaçak biçecek kişilere de razıyız ama onları bile bulamıyoruz. Gördüğünüz bu ürünler 15-20 gün içerisinde biçilemezse hiç bir şey elde edemeyeceğiz. Bir yıllık emeğimiz boşuna gidecek. Köyde yaklaşık 100 dönüm biçilecek yer var ama biçecek kimse yok diye konuştu.

Bir başka çiftçi İbrahim Kutlu ise şunları söyledi. Küçük baş hayvan yetiştiriyoruz bizimde iki parça yerimiz var arpalarımız bizim kışlık ihtiyaçlarımızı karşılıyor. Yani bunları ekmesi bir şey değil bunu ambara koyması çok büyük bir sıkıntıymış. Daha öncede ekiyorduk ama böyle bir sıkıntıyla karşılaşmıyorduk ilk kez böyle oldu. Buradan yetkililere sesleniyoruz bizlere yardımcı olsunlar. Makinelerinin çıkamayacağı yer yok bence. Aslında biçerçiler 100 -200 dönümlük yerlerle uğraşmak istemiyorlar daha büyük alanları tercih ediyorlar. Bunlarda bizleri mağdur ediyor. Dönümünü 40 ile 60 lira arasında biçiyorlar biz 70 lirada razıyız ama maalesef makineci yok.

Editör: Süper Kanal TV