Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye’nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’nda 4 Şubat’ta şehit olan Tankçı Uzman Onbaşı Halil İbrahim Aygül’ün ailesini ziyaret etti.


Pazar akşamı Yozgatlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneğinde gerçekleşen taziyeye Çavuşoğlu ile birlikte Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, İl Yöneticisi Bülent Temelli, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ve AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Ersan’da katıldı. Taziyede konuşan Çavuşoğlu, bu coğrafyanın tarihten bu yana her zaman için hainliklerin, düşmanlıkların, kötülük vermek isteyenlerin hedefi olduğunu anımsattı.

“BUNLARI BURADAN TEMİZLEYECEĞİZ”
Hakan Çavuşoğlu, Anadolu coğrafyasının bu milletin bin yıllık coğrafyası olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Bu coğrafyadan ortaya çıkan erenler, evliyalar, kahramanlar bütün bir üç kıtada at koşturmuş, gittiği her yere özgürlük, zenginlik, hoşgörü götürmüş ama 1912'lere gelince 4,5 milyon kilometrekare olan bu coğrafyadaki sınırlarımız ne yazık ki onca şehadetimize, şehidimize rağmen sadece 3,5 yılda 780 bin kilometrekareye gerilemiş. Bir nesli adeta vatan coğrafyasına kurban vermişiz. Bugün geldiğimiz noktada elimizde kalan bu coğrafyayı da bize yaşanmaz kılmak, elimizden alıp götürmek için plan yapanların, harita tasarlayanların olduğunu görüyoruz. Bunu yaparken de mertçe, erkekçe karşımıza çıkabilenler bunlar değil. Bunların kendilerine kul köle yaptığı, Allahsız kitapsız, imansız, taşeronları kullanıyorlar ama uzunca zamandır hem Başkomutanımız Sayın Cumhurbaşkanımız bunu söylüyor ve her taraftan da dile getiriliyor. Biz bu coğrafyanın içine gelip bunların yuvalanmasına ve bizden toprak koparmalarına fırsat vermeden bunların inlerinde tepelerine binerek, işlerini bitirmemiz gerekiyor. Bıçak kemiğe dayanmıştır. Nihayetinde bugün bu harekatla beraber esasen yapılmak istenen de budur. Bunları buradan temizleyeceğiz.”

BUNLARA TÜRKİYE’DE NEFES ALDIRMIYORUZ
Çavuşoğlu, terörle mücadelenin Türkiye’de etkin şekilde devam ettiğini de vurgulayarak, “Son iki yıllık mücadele özellikle kendi savunma sanayimizi kurmuş olmaktan kaynaklanan büyük bir imkan ve avantajla insansız hava araçları, silahlı insansız hava araçları marifetiyle bunlara Türkiye’de nefes aldırmıyoruz. Başlarını kaldıramıyorlar, adım atamıyorlar. Bunların Türkiye’de neredeyse işini bitirdik ama bunların Türkiye’ye bundan sonraki süreçte de musallat olmasının önüne geçmek için Türkiye’deki huzuru ve barışı, çocuklarımızın gelecek ve istikbalini bertaraf etmelerinin önüne geçmek için bizim bu güney koridorumuzu temizlememiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.
BAYRAK VE KURAN-I KERİM TAKDİM EDİLDİ
Türkiye’yi güneyden bir terör ordusuyla kuşatmak isteyenlere fırsat verilmemesi gerektiğini dile getiren Çavuşoğlu, bu ülkenin şehadet şerbetini içen ecdadın emaneti olduğunu söyledi. Konuşmanın ardından şehit babası Mustafa Aygül, Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu tarafından kendisine verilen Kuran-ı Kerim ve Türk bayrağını öperek teslim aldı.
Editör: Süper Kanal TV