Belediye Başkanı Alper Taban’ın her hafta Cuma sabahı gerçekleştirdiği “Bereket Sofrası Halk Günleri” etkinliği devam ediyor. Her Cuma sabahı farklı bir camide sabah namazının kılınması ve ardından simit, zeytin, peynir ile kahvaltı yapılarak şehrin idarecilerinin burada halkla bir araya gelmesini sağlayan Bereket Sofrası, bu hafta Tabakoğlu Camiinde kuruldu. Vatandaşların sorunlarını ilk ağızdan idarecilere iletme imkanı sağlayan Bereket Sofrası Halk Günleri etkinliğine, cami cemaatinin ilgisi de yoğun oldu.

MAHALLELİ TALEP VE ÖNERİLERİNİ BAŞKANA İLETTİ
Belediye Başkanı Alper Taban ile birlikte Başkan Vekili Turgay Yel, Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve parti yöneticileri ile bazı meclis üyelerinin de katıldığı Bereket Sofrası buluşmasında, sabah namazının kılınmasının ardından caminin karşısında bulunan Rumeli Derneği Lokalinde hazırlanan kahvaltıya geçildi. Burada vatandaşla birlikte simit, zeytin ve peynir ile kahvaltı yapılırken, bölgenin sorunları da masaya yatırıldı. Vatandaşlar mahalleleri hakkındaki talepleri ilk ağızdan Başkan Alper Taban’a iletme fırsatı buldu.
Kahvaltının ardından yapılan dualar sonrası, Belediye Başkanı Alper Taban bir konuşma yaptı. Taban, “Bugün Bereket Soframızı Tabakoğlu Camimizde kuralım istedik. Her hafta farklı bir camimizde bir araya geliyoruz. Cemaatimizle, halkımızla buluşuyoruz. Onların istek ve taleplerine kulak veriyoruz. Bir taraftan namazımızı eda ederken bir taraftan da halkımızla iç içe olmuş oluyoruz” dedi.
DEVLETTE DEVAMLILIK ESASTIR
İnegöl ve Bursa’da yaşanan Belediye Başkanlığı değişimlerine de değinen Alper Taban; “Kasım ayında bir değişiklik gerçekleşti. Bu değişiklik neticesinde biz de arkadaşlarımızın teveccühü ile Belediye Başkanı olarak görev yapmaya başladık. Devlette devamlılık esastır. Makamlar, mevkiiler kalıcıdır ama insanlar gelip geçer. Bugün için bayrağı bize teslim ettiler. Biz de inşallah sizlere, bize güvenen insanlara en başta Sayın Cumhurbaşkanımıza mahcup olmadan inşallah bu görevi hayırlısıyla tamamlamak istiyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana ne yapmalıyız, eksiklerimiz neler ona baktık. Bir de devam eden projelerimiz vardı. Ayrıca neler yapmalıyız gibi ekibimizle birlikte istişarelerde bulunuyoruz. Burada sizlerin de bizlere söylemek istediği, önermek veya eleştirmek istediği ne varsa dinlemek isteriz” diye konuştu.
OTOKONTROLÜ BİRLİKTE SAĞLAMALIYIZ
Göreve gelmesinin ardından öncelikle bir acil ekibi oluşturduklarını hatırlatan Başkan Taban; “Bu ekipler sizden gelen bildirimleri, şikayetleri hemen çözmekle görevli. Bunun için vatandaşımızın da bizzat kapımıza kadar gelmesine gerek yok. Telefonlar var, internetler var, buralardan bize rahatlıkla ulaşılabilir. Çünkü oturmuş şöyle bir alışkanlık var, ille belediyeye gidip sorunumu orada söyleyeyim. Aslında tabi gelmenizden mutlu oluruz ama 153 hattımızı arayarak herhangi bir yerden bizlere tüm taleplerinizi iletebilirsiniz. Oradaki arkadaşlarımızın görevi bu. Bunlarla ilgili memnuniyet ifadelerini de alıyoruz. Bize bu konuda desteklerinizi sunarsanız memnun oluruz. Bizlerin her an her yerde olması söz konusu değil. Ama benim vatandaşım bizlerle beraber bu otokontrolü sağlarsa her yere müdahil olmuş oluruz. Birlikte bu kontrolü sağlamamız gerekiyor. Gelişen ülkeler bunu böyle başarmışlar. Eski adı Hizmet Masası olan merkezimizin adını da Çözüm Merkezi olarak değiştirdik. Sadece isim değişikliği de değil. Bir farkındalık oluşturabilmek adına bunu yaptık. Sizlerden de gerekli bildirimler gelirse daha isabetli işler yapabiliriz” ifadelerinde bulundu.