Belediye Başkanı Alper Taban’ın her hafta Cuma sabahı gerçekleştirdiği “Bereket Sofrası Halk Günleri” etkinliği devam ediyor. Her Cuma sabahı farklı bir camide sabah namazının kılınması ve ardından simit, zeytin, peynir ile kahvaltı yapılarak şehrin idarecilerinin burada halkla bir araya gelmesini sağlayan Bereket Sofrası, bu hafta Yunus Emre Mahallesinde bulunan Uludağ Caminde kuruldu. Vatandaşların sorunlarını ilk ağızdan idarecilere iletme imkanı sağlayan Bereket Sofrası Halk Günleri etkinliğine, cami cemaatinin ilgisi de yoğun oldu.
MAHALLELİ TALEP VE ÖNERİLERİNİ BAŞKANA İLETTİ
Belediye Başkanı Alper Taban ile birlikte Başkan Yardımcıları Adil Kansu, Eşref Yiğit, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve bazı yöneticiler ile meclis üyelerinin de katıldığı Bereket Sofrası buluşmasında, sabah namazının kılınmasının ardından caminin yan tarafında bulunan Kuran Kursunda hazırlanan kahvaltıya geçildi. Burada vatandaşla birlikte simit, zeytin ve peynir ile kahvaltı yapılırken, bölgenin sorunları da masaya yatırıldı. Vatandaşlar mahalleleri hakkındaki talepleri ilk ağızdan Başkan Alper Taban’a iletme fırsatı buldu.
GÖREVİMİZİ EN GÜZEL ŞEKİLDE YERİNE GETİRMEYE GAYRET EDECEĞİZ
Kahvaltının ardından Belediye Başkanı Alper Taban bir konuşma yaptı. Vatandaşla sürekli temas halinde olmak adına Bereket Sofralarının kurulduğunu ifade eden Taban, “Her Cuma sabahı olduğu gibi bu hafta da Uludağ Camimizde Bereket Soframızı kuralım ve sizlerle bir araya gelelim istedik. Malumunuz Büyükşehir’de yaşanan Başkanlık değişiminden sonraki süreçte İnegöl’de de bir seçim gerçekleşti ve bu seçimde değerli meclis üyesi arkadaşlarımız bizlere teveccühte bulunarak görevi bizlere verdiler. Biz de bu görevi en güzel şekilde tamamlamaya gayret edeceğiz” dedi.

YENİ SİSTEM
İnegöl Belediyesi’nde yeni bir dönem ve yeni bir sistemin kurulduğunu ifade ederek konuşmasını sürdüren Taban, şöyle devam etti: “Belediye Başkanı olmakla boyumuzun uzamadığının farkındayız. Ama ciddi olarak sorumluluğumuzun arttığının farkındayız. Tabi ki bu necip millete, bu onurlu millete hizmet etmek bizim için şereftir. Bizlere düşen en gayretli şekilde eksikleri tamamlamak, vatandaşın ihtiyacını tespit edip onları yerine getirmek. Cumhurbaşkanımız da özellikle vatandaşlarımızla birlikte olacaksınız ve çok çalışmanız gerekiyor demişti. Zaten teşkilatımız ve belediyemiz bu anlamda bu çalışmaları her an yapıyordu ama bizler şunu anlıyoruz ki vatandaşımızın sorunu her an çözülmek durumunda. Ben de göreve geldiğim günden bu güne özellikle şahıs üzerine kurulu bir sistemden ziyade, kimsenin bir eş dost, arkadaş aramadan rahatlıkla bizlere ulaşıp sorunlarını ileteceği üzerine bir sistem kurmaya çalışıyoruz. Büyük ölçüde bunu tamamladık.”

“SİZLERDEN YARDIM İSTİYORUZ”
“Sorunların çözümü noktasında kime hangi iletişim kanalı kolay geliyorsa oradan ulaşsın istiyoruz. Dileyen whatsapp hattından ulaşsın, dileyen 153 Çözüm Merkezimizi arasın. Herkesin telefonunda İnegöl Belediyesi’nin numaralarının kayıtlı olmasını istiyoruz. Koca bir şehirdeyiz ve her şeyi bizim görmemiz mümkün değil. Sizlerden bu konuda yardım istiyoruz. Vatandaşımız bize sorununu iletecek, biz de onu en hızlı şekilde çözeceğiz. Bunu başkana endeksli bir sistem değil, vatandaşa endeksli bir sistemle çözeceğiz. Ben iş yükünden kaçmıyorum. Bizler ekip olarak önümüzde işimiz olsun hiç önemli değil. Makul talepler olduktan sonra kısa, orta ve uzun vadede planlarımızı yapar sorunu gideririz.”

DUYARLI VATANDAŞ SAYISINI ARTTIRMALIYIZ
“Duyarlı vatandaş sayısını arttırmamız gerekiyor. Türkiye’de bunun adı şikayet etmek veya ispiyonlamak olarak geçiyor. Ben kimseye gidin komşunuzla kötü olun demiyorum, sadece zamansız çöp çıkaran biri varsa ve bunu birileri bizlere bildirmezse bizim bunu görmemiz mümkün değil. Sizlerden de destek beklediğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum.”
Editör: Süper Kanal TV