Birlik ve beraberliği sağlamak için harekete geçen MHP Bursa Kadın Kolları, Bursa´nın her ilçesinde yapmayı planladıkları hafta sonu kahvaltılarının ilkini İnegöl´den başlattı.
Şenol düğün salonunda dün gerçekleştirilen kahvaltıya MHP Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Semra Doğan, MHP İnegöl Kadın Kolları Başkanı Yudum Bayram, geçtiğimiz genel seçimlerde Bursa Milletvekili Adayı olan Hatice Deniz ve kadın kolları üyeleri katıldı.

Kahvaltının ardından bir konuşma yapan MHP İnegöl Kadın Kolları Başkanı Yudum Bayram, “Birlik, beraberlik ve muhabbet bağımızı güçlendirecek bu programı yapmamıza öncülük eden il Kadın Kollan Başkanımız Semra Doğan´a ve bizleri kırmayıp bu soğukta buraya gelen sizlere teşekkürü ekibim ve şahsım adına bir borç bilirim. Öncelikle Şehadetinin yıldönümü olan Ülkücü Şehidimiz Ahmet Kerse´yi ve İnegöllü ülkücü şehidimiz Haşan Aydın´ı Fatihalarla anıyoruz. Ruhları şad mekanları cennet olsun. Birliğimizin timsali, sancağımız olan üç hilalli bayrağımız altında olmaktan bu birliği görünce bir kez daha kendimle ve sizlerle gurur duydum. Rabbim bizleri bu yoldan ayırmasın. Son günlerde ülkemizde yaşanan terör olayları ve Türkmen kardeşlerimizin içinde olduğu durum nedeniyle birçok yiğidimizi şehit verdik, hepsine Allahtan rahmet, ailelerine ise sabır diliyorum. Rabbim şehadetlerini kabul etsin. Milliyetçi Hareket Partisi Kadın Kolları olarak, Türk Milleti´nin tarihin her döneminde kadına verdiği önem ve ona atfettiği statüye uygun olarak, kadınlarımızın başta eğitim seviyelerinin yükseltilmesi olmak üzere her bakımdan gelişmesine ve güçlenmesine katkıda bulunmak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin vatan ve milletiyle bölünmez bütünlüğü ile demokratik ve laik yapısını, her türlü yıkıcı ve bölücü akıma karşı korumaya ve güçlendirmeye çalışmak gibi amaçlarımızla, bu amaçlara ulaşmak için Parti Tüzük ve programında yer alan ilkeler ile Milliyetçi-Ülkücü tanımında ifadesini bulan, tutum ve davranışlarda bulunarak sonuna kadar ilerleyeceğiz. Birliğimiz ve bütünlüğümüz daim olsun Hak teala bizleri doğru yoldan ayırmasın.” Dedi.

PKK´NIN DA CANLA BAŞLA İSTEDİĞİ BİR SİSTEM

MHP Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Semra Doğan ise “Bu organizasyonu hazırladıkları için İnegöllü kadınlarımıza teşekkür ediyorum. Bizler MHP´de kadınlar onlar elbetteki mücadele ediyoruz. Asıl başarıyı kendi aramıza ne kadar kadın alırsak o zaman yapacağımızı düşünüyorum. Kadın oylarımız erkeklere nazaran her seçimde daha az. Ne zaman kadınlardan oy alabilirsek o zaman iktidara yaklaşacağız, hatta iktidar olacağız. Bunun şartı kendi içimizde kadın sayımızı artırmaktan geçiyor. AK Parti ilk iktidara geldiğinde gücünü kadınlardan aldı. Ev ev gezerek çok sayıda kadın olduğu için bunu başarabildiler. Bu kahvaltılarımızın amacı aslında birlik ve beraberliğimizi sağlam tutmak. Şahsen şunu düşünüyorum; AK Parti aniden referandum yapacak. Bu çok ani olacak. Şimdiden farkındaysanız hazırlıklarını yapıyorlar. Hangi kanalı açarsanız açın başkanlık sistemi tartışılır oldu. Başkanlık sistemi bizim ülkemize uygun bir sistem değil. Başkanlık sistemi bünyesinde federasyonu getiriyor. Federasyon demek bölgelerin ayrı ayrı yönetimlere kavuşması demek. Böyle bir sistem bizim çok çabuk bölünmemize, ayrışmamıza ve daha kötüsü iç savaşa neden olabilir. Sanki bu ülkede sorun yokmuş gibi, işsizlik hat safha da değilmiş gibi, nüfusun yüzde 40´ı sanki yoksullukla mücadele etmiyormuş gibi varsa yoksa başkanlık sistemi… PKK´nında canla başla istediği bir sistem. Bu sayede istedikleri özerkliğe kavuşabilecekler.” Diye konuştu.

Konuşmaların ardından geçtiğimiz seçimler de milletvekili adayı olan Hatice Deniz´e doğum günü nedeniyle sürpriz pasta kesildi.
Editör: Süper Kanal TV