Kültürpark içerisindeki safari restoranda düzenlenen iftara, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, AK Partili Belediye Meclis Üyeleri Osman Arslan ve Berat Ertopuz, İZED Başkanı Halil Peynirci ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile özel (engelli) çocuklar ve aileleri katıldı.

Yemeğin ardından konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, iftar yemeğine katılan herkese teşekkür ederek, “Ramazan bütün güzelliği ve bereketi ile devam ediyor. Artık sonlarına doğru geldik. Kadir gecemizi de idrak edeceğiz. Şimdiden Kadir geceniz mübarek olsun. Bayramınızda mübarek olsun. Biz belediye olarak Gülhan Şahin sorumluluğundaki Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz marifetiyle farklı farklı ortamlarda buluştuk. Bazen evlerde gittik iftar yaptık. Bazen aşevinde, bazen yurtdışında, UMUTELİ aileleri, şehit ve gazi aileleri, Suriyeli aileler ile iftar yaptık. Bu akşamda hem özel çocuklarımız hemde aileleri beraber bir arada iftar yaptık. Herkesin iftar programları var. Zihinsel Engelliler Derneği ve yöneticileri burada, onlarda yıllardan beri büyük bir gayretle bu işlerle alakalı nasıl çorba da tuzumuz olur diye çalışmalarını sürdürüyorlar. Bizde elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz.” dedi.

BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE OLMALIYIZ

Atatürk havaalanında yaşanan hain saldırıla alakalı ise Aktaş, “maalesef dün akşam Atatürk havaalanında çok haince bir saldırı oldu. Allah kimseye vermesin. Bizden birileri de havaalanında olabilirdi. Şuan itibariyle vefat edenlerin sayısı 41. Bu memleketin üzerine oyunlar oynamaya çalışıyorlar. Bu memleketin huzuru ve istikrarını bozmaya çalışıyorlar. Bizi de Libya, Irak, Suriye gibi karışık hale getirmeye çalışıyorlar. Birlik ve beraberliğimizi bozmadan bunlara asla müsaade etmememiz lazım. Bizler iftar sofrasında rahat rahat yemeğimizi yerken, birileri maalesef bu imkanlara sahip değil. Dolayısıyla acizane tavsiyem; sakın ha birbirimize düşmeyelim. Yok şu bu partlili, yok bu Kürt´müş, Laz´mış, Gürcü´ymüş, Arnavut´muş… Cenab-ı Allah nezdinde bir insanın üstünlüğü hangi milletten olduğu ile alakalı değil, dürüst, ahlaklı ve kaliteli insan olmasıyla alakalıdır. Şu veya bu demeden birbirimize sahip çıkmalıyız.” İfadelerini kullandı.

İZED Başkanı Halil Peynirci´de Belediye Başkanı Alinur Aktaş´a iftar için ve özel çocuklara yönelik yaptığı destekler için teşekkür etti.

Editör: Süper Kanal TV