CHP İnegöl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Pakoğlu, yaptıkları ziyaretle ilgili bir açıklama yayımladı.
Pakoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Belediye’nin verdiği öğle yemeği yardımının kesilmesi sebebiyle, velilerden gelen talep üzerine; ‘HEM 23 yaş Engelliler ‘ okuluna, ziyarette bulunduk. Aldığımız bilgiler şöyle:
50 üzeri öğrenci için 45 kişilik yemek söyleyebiliyorlar. Çünkü Belediyeden gelen yardım kesilince velilerden aylık 100TL. yemek parası istenmiş, fakat tamamının ekonomik durumu uygun olmadığı için her aile ödemeyi yapamamış. Hatta sadece bu yemek parası istenmesi sebebiyle engelli evlatlarını okuldan almak zorunda kalan aileler olmuş.
EYLÜL AYINDA YARDIM KESİLMİŞ
Eylül ayında yardımının kesilmesiyle 1 hafta boyunca usta öğreticileri (kadrosuz öğretmenler) öğrencilere yemek yapmak zorunda kalmışlar.
Yemeğin tekrar ücretsiz verilebilmesi için gerekli çabayı sarf etmekle görevli bir komisyon kurulmuş, bu komisyonun belediye ile görüşme çabaları sonuçsuz bırakılmış.
Endişemiz,  yemek parasını ödeyemeyen aileleri örnek alarak yemek parası vermek istemeyen aileler olabilmesi sebebiyle yeterli paranın toplanamaması hatta öğrencisini sırf bu nedenle okuldan almaları korkumuzdur.
 UNUTMAYALIM Kİ HER İNSAN BİR ENGELLİ ADAYIDIR
Dolayısıyla  bu engelli vatandaşlar topluma kazandırılmış, sıcak bir ortamda el becerileriyle donatılmış,ailelerine nefes aldırılmışken,  bu okulun öğrenci sayısı düşüklüğü ile kapatılması tüm İnegöl’ün korkusu olmalı. Unutmayalım ki her insan bir engelli adayıdır.
Öncelikle İnegöl Belediyesini bu konuda duyarlılığa davet ediyoruz.İnegöl halkına bu konunun takipçisi olacağımızı bildiririz.”
Editör: Süper Kanal TV