Belediye Meydanı ile Kültür ile Kongre Vadisi projeleriyle açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Meydanının Ocak ayında ihale edileceğini, Kültür ve Kongre Vadisinin ise 1,5-2 ay içinde faaliyete geçeceğini belirtti.
İNEGÖL BELEDİYESİ TARİHİNİN EN BÜYÜK İHALELERİNDEN BİRİ OLACAK
Belediye Meydanıyla ilgili tahsisin tamamının yapıldığını ifade eden Başkan Aktaş, “Orası 2 etaptı. İlk 14 bin metrekaresi yapılmıştı. 8 bin metrekaresi de yeni yapıldı. Nasip olursa Huzurevi, Aralık ayı sonuna kadar taşınıyor. Yeni Huzurevi bitti. İnce işçilikleri ve mobilyaları yapılıyor. Resmi açılışı Ocak veya Şubat ayında mı yaparız bilemem. Biz 1 ay içerisinde orayı terk edeceğiz. Verem Savaş Dispanserini de Huzurevinin boşalttığı alana taşıyacağız ve Dispanserin binasını yıkacağız. Ocak ayında ihalemiz var. İnegöl Belediyesi tarihinin en büyük ihalelerinden biri olacak. Heykelin de katılımı ile çok güzel bir projemiz olacak. Bu konuda hiçbir aksama yok. Bu konuda özellikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu ile AK Parti İl Başkanımız Cemalettin Torun’a özellikle teşekkür ediyorum. Ciddi destek ve katkılarını gördük. Allah onlardan razı olsun” dedi.
BİNAYI YENİDEN KURGULAYACAĞIZ
Eski FEM Dershanesi binasıyla ilgili yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Aktaş, “FEM Dershanesinin olduğu alanın İnegöl Belediyesi’ne tahsisi ile alakalı olarak da Milli Eğitim Bakanımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız ve İl Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bunun da yazısı geldi. Biz protokolümüzü yaptık. Akhisar’da özellikle Macır konutlarının olduğu alana 24 derslikli bir okul yapıyoruz. Protokolünü yaptık. Biz FEM Dershanesini gezdik. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzü, İNESMEK Kurslarımızın birçoğunu terk ediyoruz ve oraya taşıyoruz. Nikah Salonunu getirmeyi düşünüyorduk ama yeni Belediye Binamız da düşünüyoruz. Kent Konseyi’ni ve Umuteli Derneği’ni burada değerlendirebiliriz. Projeyi tek tek detaylı olarak çalışıyoruz. Muazzam bir yer. Bakanlığa yazıldı. Milletvekilimiz Hakan Çavuşoğlu takip ediyor. Kendisine teşekkür ediyorum. O da resmi olarak bitti. İş sürecine geçti. FETÖ’den geçen kurumlarda da bir ilk gerçekleşti. Elazığ’da Emniyet Müdürlüğü’ne, İnegöl’de de İnegöl Belediyesi’ne geçen kurumlar oldu. Tamamı Milli Eğitim Bakanlığı’nda kaldı. Emeği geçen katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. İnegöl’e yakışır bir Kültür ve Kongre Vadisi olacak. Etrafında çevre düzenlemesi yapacağız. Altı otopark olarak kullanacağız. Binayı yeniden kurgulayacağız. Amacımız ikinci döneme yetiştirmekti. Anahtarı almamamıza rağmen çalışmalarımızı yürütüyoruz. 1,5-2 ay içinde orada oluruz gibime geliyor” şeklinde konuştu.