İnegöl Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı 4 Temmuz Perşembe günü Belediye Ek Hizmet Binasında bulunan meclis salonunda gerçekleştirildi. 15 gündem maddesinin masaya yatırıldığı mecliste, ihtisas komisyonları seçimi ile meclisin tatil ayının belirlenmesi de gündemde yer aldı.

14.30’da Belediye Başkanı Alper Taban Başkanlığında toplanan meclis, oturuma İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen 6 maddenin görüşülmesi ile başladı. Ardından Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen 4 madde görüşülerek karara bağlandı. Devamında Çevre ve Sağlık Komisyonundan gelen 3 maddenin görüşülmesiyle süren meclisin son bölümünde, daire müdürlüklerinden gelen maddeler masaya yatırıldı.

İHTİSAS KOMİSYONU ÜYE SEÇİMİ YAPILDI
Gündemin 14’üncü maddesinde ihtisas komisyonlarının üye seçimi yer aldı. AK Partili üye Ahmet Kara, 6 komisyon kurulması ve her komisyonda 5 üyenin olması, 3 AK Partili, 1 MHP ve 1 İYİ Partili üye olacağını söyledi. 6 komisyon kurulması için yapılan oylama oy birliği ile kabul edildi. Daha sonra komisyon seçimi yapıldı. İmar ve Bayındırlık komisyonu üyeliklerine; Turgay Yel, Muhammet Aygün, Hüseyin Çiğdem, Önder Özer Erdoğmuş ve Dursun Öztürk seçildi. Plan Bütçe Komisyonu üyeliklerine; Abdullah Akşeker, Kemal Kaya, Serpil Şahin, Cavit Dülger, Regaip Korkmaz seçildi. Kültür Sanat komisyonu üyeliklerine; Esra Leblebici, Mürsel Avaşar, Semil Emre Aydın, Ergün İlçin, Fahrettin Baykan seçildi. Çevre ve Sağlık Komisyonu üyeliklerine; Merve Haraslı, Burcu Keskin, Mehmet Aydın, Ömer Çakır, Erkan Dönmez seçildi. Gıda tarım ve Hayvancılık Komisyonuna; Selahattin Külcü, İhsan Alper Alaeddinoğlu, Ayhan Güleç, Sedat Eceryıldız, Fahrettin Baykan seçildi. Ulaştırma ve Trafik Komisyonu Üyeliklerine de Recai Baykan, Ahmet Kara, Eyüp Beyhan, İsmail Karaman ve Mevlüt Akbay seçildi.

MECLİS TATİL YAPMAYACAK
Meclisin son gündem maddesinde ise İnegöl Belediye Meclisinin her yıl 1 ay tatil yapma hakkını kapsayan “Tatil Ayının Belirlenmesi” maddesi yer aldı. Bu maddenin görüşülmesi sırasında AK Parti grubu tatil yapmama kararı da alınabileceğini ifade etti. MHP, İYİ Parti ve CHP’li üyelerin de bu talebe olumlu yanıt vermesinin ardından, İnegöl Belediye Meclisinin bu yıl tatil yapmama kararı oylamaya sunuldu. Karar oy birliği ile kabul edildi. Konu ile alakalı konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, “Geçmiş dönemlerde meclise ara verildi tatil yapıldı. Bu dönem meclisimizin ara vermeden kesintisiz çalışması gündeme geldi. Sizler de bunu olumlu karşıladınız. Ben bu haliyle ara vermeden meclisin çalışmalarına devam edeceğine oy birliğiyle karar verilmesine çok sevindim” dedi.

Editör: Süper Kanal TV