Mayıs ayı İnegöl Belediyesi faaliyetlerinin sinevizyon şeklinde gösterime sunulması ile başlayan meclis toplantısında 11 İmar ve Şehircilik Müdürlüğü maddesi tek tek okunarak oy birliği ile kabul edildi.

GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMİ SATIŞA ÇIKIYOR
Mecliste Bayramşah Mahallesi’nde kurulan güneş enerji sisteminin satış yetkisi ile ilgili takrir maddesi de görüşüldü. Konuya ilişkin bilgi veren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bu projeye lisans aldık. Oylat’ta sıcak sudan hem enerji üretme hem Oylat’ı ısıtma projemiz ciddi ilgi gördü. Olumlu neticeler çıkardı. Örnek oldu. Proje bu manada inceleniyor. Güneş enerjisi santrali ile ilgili de çalışma yaptık. 10-11 yılda kendisini amorti edebilecek. Bizim açımızdan rantabl olmadığı gibi bir durum ortaya çıktı ama alınmış bir lisans var. Kasım gibi bunun yapılması gerekiyor. Satsak mı diye düşündük ama burada sadece yeri değil lisansını aldığımız bir sistemi satmak zorundayız. 60-70 bin TL gibi bir para harcamışız. Burada arsayla beraber lisansı ihale edeceğiz. Kiralama işlemi çok cazip olmaz, olayın kendini finanse etmesi de uzun bir süre. O anlamda talip çıkmayacağı düşüncesiyle böyle bir karara vardık” dedi. Konuşmanın ardından oylamaya sunulan madde oy birliği ile kabul edildi.

ÇIKMAZLAR SOKAKLAR TRAFİĞE AÇILIYOR
Gündemin 16. maddesinde yer alan kamulaştırma programı kapsamında ise Mahmudiye Mahallesi’nde bulunan Necip Efendi, Hacı Salih ve 2. Çıkmaz Sokakların yapılacak kamulaştırma ile beraber trafiğe açılması için çalışmaların başlatılmasına karar verildi.

16 TAŞINMAZ VE 2. EL ARAÇLAR SATIŞA ÇIKIYOR
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, meclis toplantısında İnegöl Belediyesine ait 10’u hurdacılar sitesinde bulunan toplam 16 adet taşınmazın satışına ilişkin de bilgi verdi. Toplamda 10 bin metrekare olan taşınmazlar 10 milyon TL muhammen bedelle 20 Haziran tarihinde satışa çıkacak. Ayrıca meclisin 18. Maddesinde yer alan ikinci el araçların satışı da toplantıda masaya yatırıldı. Motosiklet, otomobil, traktör, çekici ve kamyonetlerin olduğu araç satış listesi açıklanırken, bu araçların tamamının hurda mahiyetinde olduğu da ifade edildi. 25-30 yıllık araçların satışının ihaleyle hurda olarak satılacağı belirtildi. Araç satışı oy birliği ile kabul edildi.
ÜNİVERSİTEYE 100 BİN TL KATKI
Meclisin son gündem maddesinde ise Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi bahçesinde yapılan düzenleme çalışmalarına aktarılacak kaynak meclis üyelerinin oyuna sunuldu. Konu hakkında bilgi veren Başkan Aktaş, “İnegöl’de yaklaşık 20 yıl önce hayata geçirilen bir yüksekokul vardı. Daha sonra bölüm sayısı artırıldı. Eski Milletvekilimiz Sedat Kızılcıklı ve mevcut Milletvekilimiz Hüseyin Şahin’in gayretleriyle oluşturulan İşletme Fakültesi var. 3 bin 500 civarında da öğrencimiz var. Üniversitemiz biraz yetim durumda. Bu konudaki istek ve şikâyetlerimizi dönem dönem Rektörlüğe iletiyoruz. İnegöl üniversiteyi çok fazla hissetmiyor. 256 bin nüfus içerisinde 3 bin 500 öğrenci çok fazla bir şey ifade edemiyor. İnegöl’ün başka öncelikleri de var ama İnegöl sosyalleşmeye çalışan bir toplum ve bunun için üniversite olmazsa olmazdır. İnegöl’e üniversite yapılmasındaki isteğimizi sürekli aktarıyoruz. Müjdeli haberi her an duyabiliriz. Mevcut üniversite ile ilgili istişarelerimiz var. Öğrencilerin hızla buradan uzaklaştığı, çok öğrencinin yatay geçiş yaptığı, fiziki ortamdan dolayı üniversiteden ısrarla uzaklaşıldığı noktasında bir söylem var. Bu konu çok sık dile gelmeye başladı. Bu konu ile alakalı bir komisyon oluşturduk, yaklaşık 20 kişilik bu komisyonda STK temsilcilerimiz de yer aldı. Ne yapabiliriz noktasında çalıştık. İç Mimar görevlendirdik ve projelendirme gerçekleştirildi. 5-6 resmi kuruluş 100’er bin TL destek verdik ve diğer işadamlarımızın da desteklerde bulundular. Bir ihale gerçekleştirildi. Erdinç Ürpermez arkadaşımız ihaleyi aldı ve çalışmaya başladı. Hızlı bir şekilde çalışmaya devam ediyorlar. Anfi tiyatrosundan spor alanına, kantininden yürüyüş yoluna varana kadar çok güzel bir alan oluşacak. Bu alanla ilgili yeni genişleme alanı olarak TOKİ’nin üst tarafındaki alanı gösterdik. Bundan sonraki süreçte üzerine koyarak her sene 1’er 2’şer fakülte ekleyerek butik bir üniversitenin İnegöl’de oluşması için çalışacağız, takipte olacağız. Olsun da ne olursa olsun mantığından ziyade İnegöl’e faydası olacak bir butik üniversite oluşması için çalışıyoruz. Finansmanı ile alakalı İnegöl Belediyesi olarak 100 bin TL’lik destek vermemizin ciddi katkı sağlayacağını düşünüyorum. Buna da destek vermemiz gerekiyor. Ağustos başı gibi bitirip öğrencilerin karşısına yenilenmiş bir fiziki yapıyla çıkacağız” dedi. Görüşülen madde meclisin oy birliği ile kabul edildi.
Editör: Süper Kanal TV