İnegöl Belediyesi tarafından İnegöl´e bağlı Bilalköy Mahallesi Okulu bahçesinde yapılan düzenleme çalışmaları ve futbol sahası törenle hizmete açıldı.
AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, Belediye Başkan Yardımcıları, bürokratlar, Oda Başkanları ve mahalle sakinlerinin katıldığı törende konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl Belediyesi olarak eğitime ve eğitim camiasına yaptığımız desteklerimiz devam ediyor. Gerek okullara derslikler yapılması, kütüphaneler, bilgisayar sınıfları kurulması gerekse de çevre düzenlemeleri, bahçe ve oyun alanlarının yenilenmesi gibi birçok konuda okullarımızın eksiklerini gidermeye çalışıyoruz. Özellikle okullara yönelik yaptığımız hizmetler yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasından önce ekiplerimizin yoğun çalışmaları sonucunda tamamlanmış, okullarımız öğrencilerimize hazır hale getirilmişti” dedi.

Başkan Aktaş, “Bugün de bu kapsamda yaptığımız çalışmalardan biri olan Bilalköy İlkokulu bahçesinde yaptığımız düzenleme çalışmaları ve Futbol Sahasının açılışını yapmak üzere burada toplanmış bulunuyoruz. Çalışma kapsamında okul bahçesinin eski zemini revize edildi, kilit parke taşı ve bordür uygulaması yapıldı, 450 metrekarelik bahçenin ön kısmına boş bir saha yapıldı. Öğrencilerimizin spor aktivitelerini yapabilecekleri 28x15 metre ölçülerinde voleybol, basketbol ve mini futbol ortak sahası oluşturulmuştur. Okul bahçesinin yeşil alan için ayrılan kısmında toprak dolgu çalışmaları, bitkilendirme ve çimlendirme çalışmaları devam etmektedir. Yapılan bahçe düzenlemesinin belediyemize maliyeti 146 Bin TL´dir” dedi.

Bilalköy mahallesine yaptıkları çalışmaların okul bahçesiyle sınırlı olmadığını ifade eden Aktaş, “Asfalt çalışmalarımız, yol bakım çalışmalarımız, mahallemizin sokaklarında taş döşeme çalışmaları yapıldı. Bunun yanı sıra arı kovanı dağıtımlarından yine Bilalköy sakinlerimiz faydalandı. Yine Bilalköy Mahallesinin içme suyu ve kanalizasyon proje çalışmaları Buski tarafından tamamlandı. İnşallah 2016 yılı yatırım programı çerçevesinde mahallemizin 8 kilometrelik içme suyu ve kanalizasyon şebeke sistemleri tamamen yenilenecek. Bizler hizmetlerimizi yaparken merkezdeki vatandaşımızla, kırsaldaki vatandaşımızı birbirinden ayırmıyoruz. Hizmet noktasında gücümüzün yettiğince İnegöl´ün tamamına ulaşmaya çalışıyoruz. Şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki elimizin değmediği, hizmetin ulaşmadığı kırsal mahallemiz yok. Hizmetlerimizin dur durak bilmeksizin devam edeceğini bir kez daha belirterek, yeni okul bahçemizin ve sahamızın okulumuza, öğrencilerimize ve mahalle sakinlerimize hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.

Konuşmanın ardından yapılan çalışmalar hizmete açıldı. Başkan Aktaş, futbol sahasında çocuklarla penaltı atışı yaptı.
Editör: Süper Kanal TV