Temizlik ilacı içtikten sonra hayatı kararan Kayra için Amerika’dan beklenen ilaçlar geldi. Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın bizzat teslim ettiği ilaçları alan minik Kayra’nın annesi Ayşen Karakaş, Ramazan bayramı öncesi İnegöl’de yerel bir gazetede Başkan Aktaş’ı karalayıcı şekilde çıkan haberlere ilişkin konuşarak açıklamalarının çarpıtıldığını, kullanmadığı kelimelerin yazıldığını söyledi.
 
İnegöl’de 5 yıl önce içtiği temizlik ilacı yüzünden nefes ve yemek borusu tahriş olan Kayra Karakaş, yıllardır yurt içinde ve yurt dışında farklı tedavilerden geçti. Sağlığına henüz kavuşamayan küçük Kayra, bir süre önce Amerika’daki 1 yıllık tedavisinin ardından İnegöl’e gelmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı arayarak hakkında bilgi aldığı Kayra’nın tedavisi için Amerika’dan gelecek ilaçların bulunması için hemen harekete geçildi. Bulunması ve Türkiye’ye getirilmesi oldukça güç olan ilaçlar 1 buçuk ay sonra İnegöl’e ulaştı. İlaçları teslim alan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kayra’nın annesi Ayşen Karakaş’a ilaçları teslim etti. Oğlunun sağlığına kavuşması için çalmadık kapı bırakmayan acılı anne, ilaçları teslim aldığı sırada yaptığı açıklamayla Ramazan bayramı arifesinde İnegöl’de yerel bir gazetede kendi açıklaması olarak sunulan Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı karalayıcı habere de açıklık getirdi. Ayşen Karakaş, sözlerinin çarpıtıldığını ve söylemediği sözlerin konuşmasına eklenerek haber yapıldığını, olaya kendisinin de tepki gösterdiğini söyledi.
 
BELEDİYE BAŞKANIMIZ GEREKEN YARDIMI HER ZAMAN YAPTI
Yapılan haber yüzünden ailece mağdur edildiklerini ifade eden Karakaş, “Sayın Belediye Başkanımız Alinur Aktaş mağdur olmuştur. Yapılan konuşmalar, yazılanlar çoğu doğru değildir. Ben çok üzülüyorum. Bu kadar medyaya yansıması bizi üzdü. Kesinlikle yanlış anlaşılma vardır. Belediye Başkanımız gereken yardımı yapmaktadır. Kendisinden çok özür diliyorum. Ayrıca oğlumun Amerika’dan malzemeleri geldi. Bunun için de teşekkür ediyorum” dedi.
 
“BU BAŞLIĞIN YAZILMASI GEREKİYOR!” DİYE SÖYLENDİ
Haberi gördüğünde kendisinin de tepki gösterdiğini kaydeden Karakaş, “Oğlumun medikal malzemeleri hakkında meclise gitmiştim. Hüseyin Şahin Bey ile görüştüm. Malzemelerin gelişinin hızlandırılmasıyla ilgili kendisine bilgi verdim. Daha sonra İnegöl’e geldiğimde gazeteci tarafından arandım ve haber yapıldı. Haberin başlığını gördüğümde arayarak kendilerine tepki gösterdim. Neden böyle bir başlık atıldığını sordum. Bu başlığın yazılması gerektiğini bana aktardı” diye konuştu.
 
İKİ İSME TEŞEKKÜR EDİYORUM
Belediye Başkanı Alinur Aktaş da ilaçların teslim edilmesi sırasında bir açıklama yaptı. 1 buçuk aydır Amerika’dan beklenen ilaçların geldiğini belirten Aktaş, “Özel bir misafirimiz var. Daha önce ulusal basında konu olmuş, gerçekten evladı için yanıp tutuşan, bir şeyler yapabilir miyim diye yaklaşık 1 yıl Amerika’da kalmış olan, şuan annesi İnegöl’de ikamet ettiği için kendisi İnegöl’de olduğu için çocuğunun dönem dönem İnegöl’de de kaldığı Ayşen Karakaş hanımefendiyi bugün misafir ettik. Ayşen Karakaş Kayra’nın annesi. Açıkçası bugün burada bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek ve kendisine yaklaşık 1 buçuk aydır Amerika’dan beklediğimiz ve kargoyla dün akşam itibariyle aldığımız ilaçları teslim etmek için sizleri buraya çağırdık” dedi.
 
Öncelikli temennilerinin Kayra’nın sağlığına kavuşması olduğunun altını çizen Aktaş, “Aslında ben bu açıklamayı yapmayacaktım. Ama o gün itibariyle oluşan durumdan dolayı böyle bir şeyin hasıl olduğunu ifade etmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız ramazanın ilk günlerinde bizatihi arayarak Beştepe’den yaklaşık 5 dakikalık telefon görüşmesiyle Kayra’yla ilgili genel durumu sormuştu. Kendisine ben de ifade etmiştim. Nihayetinde her şeyin yapıldığını, bir şey olursa da bununla alakalı kurum olarak yardımcı olmaya çalışacağımızı ifade etmiştik ve İnegöl’e de kendilerini davet etmiştik. Arkadaşlar burada iki tane konu var. Birincisi ayda bir veya iki ayda bir Ankara Hacettepe’de devam eden ameliyatların ötesinde büyük ameliyat için yeniden Amerika’ya gitme durumu var. Bu Bakanlığın takip ettiği bir konu. İkinci konu da ilaçların Türkiye’de olmaması nedeniyle zaman zaman Amerika’dan temin edilmesi. Bu konuda finansman olarak biz kendilerine temin edebileceğimizi fakat prosedür olarak işin uzun süreli olduğunu ifade etmiştik. Ben buradan iki isme çok teşekkür ediyorum. Biri AK Parti İlçe Başkan Yardımcımız Bedri Boyrat ve ikincisi de meclis üyesi Nedim Bayram’ın kardeşi Celil Bayram. Kendisi Amerika’da yaşıyor. Nihayetinde bugün itibariyle maliyeti bizim tarafımızdan karşılanmak kaydıyla ilaçları dün teslim aldık. Ama Kayra’nın ameliyatları ve tedavisi bir yandan tabi devam edecek. Öncelikle temennimiz, duamız, şifayı veren Allah. Rabbim inşallah o sabiye sağlık sıhhat versin. Annesine babasına bağışlasın diye dua ediyoruz” şeklinde konuştu.
 
“ŞAHSIMI KARALAMAK İÇİN YAPILMIŞ BİR ÇALIŞMA”
Kayra’yla ilgilenmediği şeklinde çıkan asılsız haberlere de değinen Aktaş, takdiri kamuoyuna bıraktığını belirterek “Gönlümüz müsterih. Bugün de yarın da adı Ahmet olur, Mehmet olur, Kayra olur ismi hiç önemli değil yeter ki el uzatıp yardım edebileceğimiz bir konu olsun. Biz her zaman el uzatırız. Kanuni imkanlar çerçevesinde ve beraberinde iş adamlarımızı seferber ederek nihayetinde bugüne kadar onlarca, yüzlerce insanın yarasına merhem olmaya çalıştık. Bunların hiçbirine kayıtsız kalmadık. Fakat o gün sadece bir gazete tarafından Ankara’da meclis ziyaretinde acaba ilaçları daha erken getirtebilir miyim telaşında olan bir annenin müracaatının bir gazete tarafından arife günü gazetede ilan ediliyor olmasını ben çok manidar buluyorum. Anne ile konuştuğumda da benim asla söylemediğim sözler var orada yazılanlar arasında diyor. Takdiri ben kamuoyuna bırakıyorum. Rabbim inşallah bu ilaçlar vesilesi ile şifalar nasip eder. İnşallah süreci biran evvel tamamlanır. Çünkü başta anne olmak üzere bu sıkıntıyı yaşayan herkes rahatlayacak. Bu arada ben özellikle yavrumuzla ilgili yardım edip katkı vermek isteyenler varsa anneyle irtibata geçmesini rica ediyorum. Özellikle şahsıma, kurumuma ve Cumhurbaşkanımızla yaptığımız telefon görüşmesini çok farklı lanse ederek işi bu hale getirenleri de kamuoyuna bırakıyorum. Ama kesinlikle planlanmış, programlanmış şahsımı karalamak için yapılmış bir çalışmaydı. Takdir kamuoyunundur” açıklamalarında bulundu.
Editör: Süper Kanal TV