Türk Eğitim-Sen İnegöl Şubesi tarafından üyelerine yönelik düzenlenen kahvaltı programının ikincisi düzenlendi.
Kahvaltıya Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, Türk Eğitim-Sen İnegöl Şubesi Başkanı Şenol Şahin ve üyeler katıldı. 
100’ E YAKIN ÜYE KAZANDIRDIK
Kahvaltının ardından konuşma yapan Türk Eğitim-Sen İnegöl Şubesi Başkanı Şenol Şahin, “Yerelde Türk Eğitim- Sen İnegöl Şubesi, İlimizde Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube ve genelde Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen olarak geçen yıl 15-Mart- 15 Haziran tarihleri arasında 106 resmi okul ve kurumun yaklaşık 100  tanesini ziyaret etme imkanı bulduk. Bu ziyaretlerimizde sizlerin de şahit olduğu gibi idareci odalarında çay içip dönmedik. Bilakis öğretmen odalarında hangi sendikadan olduğuna bakmaksızın sendikamızın görüşlerini aktardık. Öğretmenlerimizin problemleriyle ilgilendik. Bunların bir kısmını yerelde çözdük, çözemediklerimizi il yöneticiliğimize ve sendika avukatlarımıza yönlendirdik. 2014-2015 eğitim öğretim yılı boyunca sendikamıza 100’ e yakın üye kazandırdık. 15 Mayısta yapılan sayımda 776 üyeye ulaştık. Bu başarıda emeği geçen ilçe yöneticilerimize, okul temsilcilerimize ve siz değerli üyelerimize göstermiş oldukları bu duyarlılıktan ötürü teşekkür ediyorum. Bu yıl için de aynı gayreti göstermelerini kendilerinden rica ediyorum. Arkadaşlar; Bizler çalıştığımız kurumlarda, bütün öğretmenlerimizi, memurlarımızı ve kamuda  görev yapan  bütün  personelimizi siyasi görüşü, dünyaya bakışı ne olursa olsun , hangi guruba ait olursa olsun, her bir vatandaşımızı yüce Allah’ın (cc) bir emaneti olarak görüp ona göre davranmalıyız. Ancak asıl olan devleti yönetenlerin bu bakış açısına sahip olmaları gerektiğidir. Devlet memurlarının bir çok problemi mevcuttur. Ancak bunların en önemlisi ise hiç şüphesiz 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda  yer alan iş güvencesiyle alakalı kısımdır. Devlet memuru, iş güvencesine sahip olduğunda devletin  malını ve mülkünü , itibarı ile milletin hakkını ve hukukunu koruma gücünü kendinde hisseder. İşte bu anlamda devlet memurlarının iş güvence-sine sahip olması çok önemlidir.” Dedi.
HAKKIN VE HAKLININ YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bazı insanlar diyor ki; Devlet memurunun iş güvencesi var. Bunu kaldıralım. Çalışan devlet memuru var, çalışmayan devlet memuru var. Devlet memurları devlet  adına  görev yapan insanlardır . İş güvencesinin verilmesinin tek bir nedeni vardır. Siyasi iktidarların şerrinden korunacaklarına emin olsunlar, millet ve devlet adına hata yapmaya zorlanmasınlar. Siyasi iktidarlardan ürkmeden milletin ve devletin menfaatine çalışsınlar. Devlet memuru, iş güvencesine  olduğunda  devletin  malını  ve mülkünü, itibarı ile milletin hakkını koruma gücünü kendinde hisseder. İşte bu manada devlet memurlarının iç güvencesine sahip olması hayati önem taşımaktadır. Bizler Türk Eğitim-Sen ve Türk Kamu-Sen olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da hakkın ve haklının yanında olmaya devam edeceğiz.”.
ALLAH KİMSEYİ TORPİLLE MAKAM SAHİBİ YAPMASIN
Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu ise, “Çok açık ve net bir zulüm yönetimi var milli eğitimde. Aslında herkes bunu görüyor, biliyor, duyuyor, sessiz kalıyor. Oysa ki ülkümüz şu olmalıydı; zulüm nereden gelirse gelsin kime yapılırsa yapılsın karşı olmak lazım. Zulme karşı olamıyorsan git insanlığını bir daha çek ettir. Görmemiş insanlar gibi iktidarın gücüyle torpiliyle makamlar dağıtılıyor. Makamlar pazarlanıyor. Allah kimseyi torpille makam sahibi yapmasın. İğreti oturuyorlar o koltukta. Adaleti uygulamıyorlar. Hakkı haykıramıyorlar. Neden? Çünkü sahipleri var. Sorumluluğu kendisini satın alana karşı hissediyorlar. Böyle bir süreç yaşıyoruz. Biz bu sürece dur diyeceğiz. Teslim olmayacağız. 1 Kasım seçim sonuçlarının nasıl çıktığı bizim açımızdan önemli değildir. 1 Kasım’dan önce olan ve devam eden yandaş kayırma zulüm kin bölücülük adaletsizlik bu günde varsa dün karşı çıktığımız gibi bu günde çıkacağız. Hakkından fazlasını isteyen namert, hakkının gasp edilmesine sessiz kalanda aynıdır. Hak mücadelesine devam edeceğiz. Bütün gücümüzü sizlerden alıyoruz. Biliyorum her gün teklif, tehdit geliyor, şantaj yapılıyor. Buna karşı eğilmeden adam gibi duruyorsunuz. Asil duruşunuza layık olmak adına ne fedakarlık gerekiyorsa yapmaya hazırız.” Dedi.
MADDEN, MANEN BİZE DÜŞEN NE VARSA BAYIR BUCAK TÜRKMENLERİNİN YANINDAYIZ
Türkmen dağından yaşananlara değinen Türkoğlu, “Suriye rejimi ile birlikte bombardımanına maruz kalan Türkmen dağındaki mücahitlere dualarımızı gönderiyorum. Türkmen dağı bu gün tıpkı tanrı dağı gibi olmuştur. Türk yurtlarının bütün illerinden giden mücahitler orada bir savaş veriyor. Bu savaşa sessiz ve duyarsız kalamayız. Kalmıyoruz da. Madden, manen bize düşen ne varsa bayır bucak Türkmenlerinin yanındayız. “ ifadelerini kullandı.
Editör: Süper Kanal TV