Şubat ayında başlayan İnegöl Belediye Başkanlığı Kupası’nda sona gelindi. Kupa müsabakalarında son branş olan puanlı atletizmde müsabakalar devam ederken, kupa töreninin 17 Mayıs 2017 Çarşamba günü yapılacağı açıklandı.

İnegöl Belediyesi tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen Başkanlık Kupasında sona gelindi. 6 branşta 23 kategoride düzenlenen ve 4 bin öğrencinin katılımıyla Bursa’nın en büyük spor organizasyonu unvanına sahip İnegöl Belediye Başkanlığı kupasında; futbol, futsal, voleybol, basketbol ve masa tenisi branşlarının şampiyonları belli oldu. Son branş olan puanlı atletizm ise bugün ve yarın yapılacak yarışmalarla sonuçlanacak. İnegöl Belediye Başkanlığı Kupasının kupa seremonisi ise 17 Mayıs 2017 Çarşamba günü İlçe Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilecek.
AMAÇ ÖĞRENCİLERİ SPORUN İÇERİSİNDE TUTMAK
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bugün ilçe stadyumunda devam eden puanlı atletizm müsabakalarını ziyaret etti. Öğrencilerin performanslarını izleyen Başkan Aktaş, sporculara başarılar diledi. Ziyareti sırasında Başkanlık kupasına ilişkin bir açıklama da yapan Aktaş, İnegöl Belediyesi olarak öğrencilere spor yaptırmak ve onları sporun içerisinde tutabilmek adına Okullar Arası İnegöl Belediye Başkanlığı Kupasını tertip ettiklerini hatırlattı. Bu yıl 2’ncisi gerçekleştirilen Başkanlık Kupasında bugün puanlı atletizm branşında mücadele eden sporcularını ziyaret ettiklerini de belirten Aktaş, “Hepinizin bildiği gibi bu yıl 32’si ortaokul 21’i lise olmak üzere 53 okuldan yaklaşık 4 bin sporcumuz Başkanlık Kupası müsabakalarında yer alıyor. 6 branşta 14’ü erkekler 9’u ise kız öğrenciler arasında olmak üzere 23 farklı kategoride müsabakalar yapılmakta” dedi.
3 AYLIK MARATON SONA ERİYOR
27 Şubat tarihinde büyük bir coşkuyla başlayan Başkanlık Kupasının artık sona doğru geldiğini de kaydeden Aktaş, “3 aylık bir organizasyondu bu. Futbol, futsal, voleybol, basketbol ve masa tenisi branşlarımızda şampiyonlar belli oldu. Puanlı atletizm müsabakaları da devam ediyor farklı branşlarda. 17 Mayıs saat 14.00 ile 14.00 arasında da İlçe Kapalı Spor Salonunda gerçekleştireceğimiz kupa töreniyle inşallah bu manada işi sonlandırmış olacağız. Ben ilgi gösteren tüm öğretmen ve öğrencilerimize, okullarımıza çok teşekkür ediyorum. İnegöl’ümüz mobilyayla, köfteyle, kaplıcayla anıldığı gibi sporla da anılsın istiyoruz. İnşallah bu ulusal ve uluslararası başarılara da dönüşür” diye konuştu.
Editör: Süper Kanal TV