SON DURAK KESTEL OLDU

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) aldığı kararla, İnegöl-Bursa arasında yolcu taşımacılığı yapan İnegöl Seyahat ile İnegöl Turizm otobüslerinin son durağı Kestel İstasyonu yanında oluşturulan aktarma merkezi oldu.

ELEŞTİRİLERE CEVAP

Tepkilere neden olan uygulamanın hayata geçirilmesinin ardından eleştiri oklarının hedefinde olan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hakkında yapılan eleştirilere cevap verdi.

Konu hakkında ilk kez açıklama yapan Başkan Aktaş,

“Büyükşehir yasasının ana esprisi ulaşımın, alt yapının ve imarın tek elden planlanmasıdır. Mevcut yasa bu konuda Büyükşehir Belediyesine yetki veriyor ve bu kapsamda Büyükşehir bazı uygulamaları hayata geçiriyor.

 Kamuoyunda ‘buna niye itiraz etmiyorsun, niye buna baş kaldırmıyorsun ve niye bunu gündeme getirmiyorsun’ gibi maalesef yorumlar var.”

SAYGI DUYUYORUM

“Ben vatandaşın bu konudaki yorumlarına saygı duyuyorum. Lakin ben muhalefet partili belediye başkanı değilim, ben AK Partili belediye başkanıyım.

 Sevdiğim, değer verdiğim AK Partili Büyükşehir Belediye başkanımız var. Eksikler yâda fazlalar vardır olabilir. Her insanda eksikler, fazlalar yâda hatalar olabilir.”

SIKINTILARIMI VE ŞİKÂYETLERİMİ İLETTİM

“Konuyla alakalı ben büyükşehir belediye başkanımızı ve BURULAŞ Genel müdürümüzü bilgilendirdim. Bu uygulama daha önce yapılacaktı ancak geciktirilerek Nisan sonlarına bırakıldı.

Geçiş süreci olsun, otobüslerle alakalı bir miktar indirime gidilsin ve Bursa içerisindeki aktarmadan sonraki taşımayı bir müddet ücretsiz yapılmalı gibi tekliflerde bulundum. Alınan karar neticesinde böyle bir uygulama ortaya çıktı.”

KONUŞULMASI GEREKEN YERLERDE KONUŞURUM

“Konuyla alakalı ben itirazımı, sıkıntılarımı ve şikâyetlerimi her ortamda dilimin döndüğünce iletmeye çalışıyorum. Ben toplantılarda konuşurum, konuşulması gereken yerlerde konuşurum. Büyükşehirlerde bu kaçınılmaz bir gerçek. Ben olsun ama bunun bir geçiş süreci olsun anlamında bir yaklaşımım söz konusuydu.”

KİMSE VAZİFE ÇIKARMAYA ÇALIŞMASIN

“Vatandaşın protestosunu ve söylemini ortaya koyması kadar doğal bir şey olamaz. Buna saygı duyuyorum. Ama bundan da kimse vazife çıkarmaya çalışmasın.

Çıkıp tribünlere oynamak, kavga ve gürültü etmek benim tarzımda yok. Beklentim vatandaşın bu konudaki mağduriyetinin bertaraf edilmesi” dedi.

EL ATILAN HİÇ BİR ŞEY YOK

İtfaiye konusunun Bursa meclisinde gündeme getirildiğini de aktaran Başkan Aktaş,

“İtfaiye ile alakalı kafasına göre birileri konuşuyor. Sağ olsun muhalefet partiden meclis üyesi olan İsmail Karaman o gün söz aldı.

Basında da gördüm, itfaiyeye el attı diye. El atılan hiç bir şey yok. Mevcut durum ve bizim konuşmalarımızın neticesinde İnegöl’le alakalı yapılacak çalışmalar aynen devam ediyor.”

TRİBÜNLERE OYNAMAK DERDİNDE DEĞİLİM

 

“Ben mecliste kalkıp da bununla alakalı bangır bangır bağıracak birisi değilim. Ben bunları grup toplantılarımızda ifade ederim. Ben bunu basın önünde tartışarak konuşarak sonuç ifade etmeye çalışmam. Ben tribünlere oynamak derdinde olan siyasetçi değilim” diye konuştu.

Editör: Süper Kanal TV