Belediye Başkanı Alper Taban, İnegölspor’un 75 ildeki 1548 takım arasından büyük bir başarı elde ederek Türkiye Şampiyonluğuna ulaşan U17 takımını yemekte ağırladı. Yemek öncesi yönetici, antrenör ve sporcuları kulüp tesislerinde ziyaret eden Başkan Taban, şampiyonluk kupasıyla fotoğraf çekimine katıldı. Burada sporcuları tebrik eden Başkan Taban, elde edilen başarının tüm İnegöl’ü mutlu ettiğini söyledi.

“İYİ BİR ALTYAPI İYİ BİR İNEGÖLSPOR DEMEK”
Tesislerde gerçekleşen ziyaret sonrası düzenlenen yemeğe geçildi. Yemekte İnegölspor Başkanı Eşref Güç ile yöneticiler, alt yapı antrenörleri ve sporcular yer aldı. Yemek sonrası bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alper Taban, İnegölspor’un U17 ekibinin şampiyonluğunu kutlamak üzere bir araya geldiklerini ifade ederek; “İnegölspor şehrimizin önemli bir değeri, markası, tanıtım aracı. Herkesin ortak paydası. Bizler İnegölspor’un elde ettiği başarılarla, özellikle A takımın elde ettiği başarılarla övünürken, bir taraftan da alt yapı takımlarımızın elde ettiği başarıları konuşur hale geldik. Çok yakın bir zamanda yönetim değişikliği oldu ve Eşref Güç ağabeyimiz ile yöneticileri göreve geldi. Teknik kadroda bir yenilenme oldu. Bir taraftan oyuncular alınıyor ama bir yandan da bugün alt yapıyı eskisinden daha fazla önemsiyoruz. Çünkü iyi bir altyapı, iyi bir profesyonel takım ve iyi bir İnegölspor anlamına da geliyor” dedi.

KÜÇÜMSENMEYECEK BİR BAŞARI
Konuşmasında genç sporculara da hitap eden Başkan Taban; “Sizler geçmişteki çalışmalarınızın karşılığını aldınız. Ben öncelikle sizleri kutluyorum. Önemli bir başarı elde ettiniz. 75 ildeki 1548 takım arasından bölgelerinde dereceye giren 127 takımın katılımıyla başlayan ve 30 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında Zonguldak’ta oynanan yarı final ve final maçları neticesinde Türkiye Şampiyonu oldunuz. Küçümsenemeyecek bir başarı olduğunu düşünüyorum. Bu kadar takım içerisinde böyle bir başarıyı elde etmek herkese nasip olmaz. Burada emeği olan alt yapı hocalarımız ve yöneticilerimizi de tebrik ediyorum. Emekleri, gayretleri var” diye konuştu.

BU YIL ISKALAMAK İSTEMİYORUZ
Başkan Taban, “Gençler bizim her şeyimiz” sözleriyle sürdürdüğü konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı: “Ben bir Belediye Başkanı olarak gençlerimizi önemsiyorum. Sizlere değer verdiğimizi her fırsatta da anlatmaya çalışıyorum. Sizin kuracağınız hayaller bile bizim için değerli. İnşallah sizin elde ettiğiniz bu başarılar A takımımızın da benzer başarılarıyla perçinleşecek. İnegölspor belki her sezona şampiyonluk parolasıyla başlıyor ama 2014-2015 sezonunda kapısından döndüğümüz, penaltılarla kaçırdığımız, şampiyonluğa çok yaklaştığımız dönemi bu yıl ıskalamak istemiyoruz. Böylesine inanmış bir ekiple bu başarıyı elde etmek istiyoruz. Ben sizlerin her zaman yanınızda olacağımı ifade etmek istiyorum.”

BAŞKANIMIZIN BİZE VERDİĞİ DEĞERİ GÖSTERİYOR
İnegölspor Başkanı Eşref Güç ise sporculara tavsiyelerde bulunup Başkan Alper Taban’a teşekkür ettiği konuşmasında; “Türkiye şampiyonu oldunuz ama iş bu şampiyonluklarla bitmiyor. Burada hoca kadromuzu görüyorsunuz. Kesinlikle İnegölspor çatısı altında sizlerin iyi bireyler olmanız konusunda sizlere önderlik yapabiliyorsak ne mutlu bizlere. Benim sizden tek ricam kendiniz olun. Rakiplerinize saygılı olun. Yarın öbür gün sizden küçüklere örnek olacak sporcular olun. Başkanımız burada bize vakit ayırdı. Alt yapıları gezdi, spor okullarını gezdi, tesisleri gezdi, burada şimdi bizlerle birlikte. Bu bize verdiği değerli gösteriyor. Kendisine teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.