Belediye Başkanı Alper Taban, Kurban Bayramı öncesi yazılı bir açıklama yaparak tüm ilçe halkının bayramını kutladı.

Taban, yayımladığı mesajda, “Birlik, beraberlik ve kardeşliğin daha da artmasına vesile olan Kurban Bayramının bizlere yansıttığı güzel duyguların gönlümüzü sarması en büyük temennimiz. İslam coğrafyasında, acı içinde, umutsuzluk içinde, gözyaşları içinde yaşamak durumunda olan kardeşlerimizin yaralarına merhem olacağına yürekten inandığımız bu özel günlerin tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını cenabı Allah’tan niyaz ediyoruz” dedi.

BAYRAMLAR KAYNAŞMA VESİLESİDİR
Bayramların insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştığı günler olduğunu ifade eden Alper Taban, şöyle konuştu: “Dini bir ibadet olarak kurban ise ‘Allah’a yakın olmak için takdim edilen şey’ anlamında kullanılır. Bu anlamda kestiğimiz kurbanlar bizi Allah’a daha yakın kılmaya vesile olurlar. Kurban Bayramı, Müslümanların hem kendi aralarında hem de toplumun bütün fertleri arasında kaynaşma vesilesidir. Bu bayramda fakirler gözetilir, ihtiyaçları giderilir. Ülkemizde son günlerde yaşanılan sıkıntılı günler ve huzurumuzu bozmak isteyen mihraklara karşı Kurban Bayramı’nın ülkemizin birlik, beraberlik ve istikrarına katkı sağlamasını yüce Allah’tan temenni ediyorum.”

MÜSLÜMAN COĞRAFYADA AKAN KAN DURSUN
“Milletçe, muhabbetle kucaklaşacağımız bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bir yandan bu mutluluğu yaşarken, İslam coğrafyasında şiddet ve kaosun hakim olması da bizlerin yüreklerini yakıyor. Müslüman coğrafyasında akan kanın durmasını istiyoruz. Tüm dileğimiz birlik ve beraberlik içerisinde olan bir Müslüman coğrafyası. İnşallah birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin daha da artmasına vesile olan bu özel günlerimiz; acı içinde, umutsuzluk içinde, gözyaşları içinde yaşamak durumunda olan kardeşlerimizin yaralarına merhem olur.”

“DÜNYAYA BİRLİK VE BERABERLİK DERSİ VERİYORUZ”
“Birlik beraberliğimizi pekiştirdiğimiz bu günlerde, ülkemiz üzerinde de farklı oyunların oynandığını görüyor, biliyoruz. Ülke ekonomimizde yaşanan dalgalanmalarla ilgili kıymetli devlet büyüklerimiz, yöneticilerimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere gerekli açıklamaları yaptılar ve yapmaya devam ediyorlar. Bu tür hamlelerin özellikle gelişen, büyüyen ve kalkınan bir Türkiye’nin, yeni Türkiye’nin bu duruma gelmesinden kaynaklı olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla da bunun ne ilk ne de son olacağını ifade etmek istiyorum. Kalkınan bir Türkiye’yi, dünyada söz sahibi olan güçler kabullenemediler. Dolayısıyla biz ülke olarak kalkınmaya, güçlenmeye, üretimimizi arttırmaya devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız da, yöneticilerimiz de aldıkları tedbirleri bir bir açıklıyorlar. Alınan tedbirler neticesinde olumlu sonuçları da görüyoruz. Tüm dünyanın üzerimize geldiği dönemde, basiretli yöneticilerimiz sayesinde, Sayın Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ve milletimizin de Cumhurbaşkanımızın arkasında dik duruşuyla dünyaya birlik ve beraberlik dersi veriyoruz.”

Taban, bayramın 1’inci günü 13.00’da Kültürpark içi Gölbaşı Alyans Düğün Salonunda protokol bayramlaşma töreni olduğunu da hatırlatarak; “Tüm ilçe halkımızı bayramlaşma programına davet ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm ilçe halkımızın ve İslam aleminin Kurban Bayramını tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde, tüm sevdiklerimiz ile birlikte nice bayramlar geçirmeyi cenabı Allah’tan niyaz ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.