Sosyal belediyecilik anlamında İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği önemli projelerinden biri olan Beşinci Mevsim Kreşi, ilk eğitim öğretim yılını dolu dolu geçiriyor. Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi’nin arka kısmında bulunan kreşte 51 öğrenci sabahtan öğleye kadar ve öğleden akşama kadar olmak üzere 2 grup halinde faydalanıyor. Şehit ve gazi ailelerin çocukları ile Umuteli aileleri ve İnegöl Belediyesi’nin taşeron personelinin çocuklarına yönelik sembolik ücretlerle verilen bu hizmet, vatandaşlardan da tam not alıyor.
51 ÖĞRENCİ EĞİTİM ALIYOR
Belediye Başkanı Alper Taban, bugün Beşinci Mevsim Kreşini ziyaret etti. Kreş binasında incelemeler yapıp çocukların boyama dersine katılan Başkan Taban, minik öğrencilerle uzun uzun sohbet etti. Ziyareti sırasında bir açıklama da yapan Taban, “Bugün İnegöl Belediyesi Beşinci Mevsim Kreşimizi ziyaret ediyoruz. Çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin, çalışanlarımızın durumunu yerinde gözlemleyelim istedik. Şuanda 51 öğrencimiz var. Fakat 60 öğrencimize burada eğitim verebiliyoruz. Toplam 4 sınıfımız mevcut. Bu sınıfların 2’si öğleden önce 2’si öğleden sonra olmak üzere eğitim veriyor. Yine 4 öğretmenimiz burada çocuklarımızla yakından ilgilenip eğitim öğretimi sürdürüyorlar. Kurum yöneticilerimizle birlikte burada güzel bir ambiyans olduğunu görüyoruz” dedi.
ÇOCUKLARA HER TÜRLÜ İMKAN SAĞLANIYOR
Çocuklar için her türlü imkanın sağlandığını ifade eden Alper Taban; “3-5 yaş aralığındaki yavrularımız burada eğitim alıyor. Aileler evlatlarını getirip emin ellere teslim ediyorlar. Bu güzelliği burada yaşamaktan çok mutlu olduğumu da ifade etmem lazım. Biz bu projeyi hayata geçirirken bu boyuta geleceğini çok kestirememiştik. Şuanda çok ciddi bir güzellik olduğunu düşünüyorum. Sıcacık bir ortamda cıvıl cıvıl, her türlü imkanların çocuklar için sağlandığı güzel bir mekan haline dönüştü” diye konuştu.
Başkan Taban, bu merkezi sadece bir kreş olarak değerlendirmemek gerektiğine de vurgu yaparak şöyle devam etti: “Tabi burada sadece kreş olarak değerlendirmemek lazım. Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi’nin içerisinde bir yapı ve tabi giriş çıkışı ayrılmak suretiyle. Burası tam bir Kültür Sanat Merkezi olarak dolu dolu kullanılıyor. Belediyecilik sadece alt yapı işlerini, üst yapı işlerini yapmak değil. Kültür sanat, sporsal anlamda, eğitsel anlamda ve sosyal belediyecilik anlamında da değerlendirmek gerekiyor. Biz de bunları en güzel şekilde icra etmeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Editör: Süper Kanal TV