Belediye Başkanı Alper Taban, 12 Mayıs Pazar günü kutlanan Anneler Gününde Bilalköy mahallesinin örnek annelerini ziyaret etti. Bilalköy’de bayan muhtar Ayşe Günhan öncülüğünde, mahalle sakini bayanlar birlik olarak mahallelerinin temizliğini yaptı. Bu örnek hareket üzerine, Belediye Başkanı Alper Taban da beraberindeki meclis üyeleriyle birlikte Bilalköy’e giderek teşekkürlerini bizzat iletti. Yapılan ziyarette hem temizlik etkinliği için teşekkür eden hem de Anneler Gününü kutlayan Başkan Taban, temizlik konusunda farkındalık oluşturan annelere çiçek takdim etti.

TEMİZLİK KONUSUNDA FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTİYORUZ
Burada bir açıklama yapan Bilal Mahallesi Muhtarı Ayşe Günhan, “Köyümüzdeki çöpleri temizlemek benim ilk projelerim arasındaydı. Çevre temizliğiyle kendim bizzat ilgileniyorum. Bunun içinde halkı bilinçlendirip geleceğimize daha güzel bir çevre bırakmak istiyorum. Başlattığımız projede bu. Üçüncü günümüz. Sağ olsunlar beni kırmadılar. Çöplerimizi geri dönüşüm ve katı atık olarak bölüm bölüm topluyoruz. Toplama işimiz bittiği zaman belediyemizin bize gönderdiği araçla buradan çöpleri göndereceğiz. Mahalle halkını bilinçlendirip, çöpleri atmaktansa evde toplayıp çöp arabasına vermelerini sağlamak istiyorum. Bu şekilde bir farkındalık oluşturmak istiyorum” dedi.

ANNENİN İNSAN HAYATINDAKİ YERİNİ ANLATMAYA GEREK YOK
İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise “Bugün aslında buraya bir kaç amaç için geldik. Geçtiğimiz yerel seçimlerde İnegöl'ün tarihinde ilk olan iki kadın muhtarımız göreve gelmişti. Bunlardan bir tanesi Bilal Mahallemizin Muhtarı Ayşe Günhan hanımefendi. Kendilerini bu anlamada kutluyorum. Bugün Anneler Günü… Başta muhtarımız olmak üzere tüm annelerimizin gününü kutluyorum. Annenin insan hayatındaki yerini anlatmaya helalde gerek yoktur” diye konuştu.

TEMİZ ŞEHİR İNEGÖL MARKASINI YARATMAK İSTİYORUM
Göreve geldiğinden bu yana üzerinde en çok durduğu konulardan birinin temiz İnegöl olduğunu ifade eden Taban, “Bugün Ayşe Hanımın burada yaptığı güzel hareketle bunu görüyoruz. Ayşe Hanım da göreve geldiği ilk günlerde, kendi mahallesini temiz tutmak adına mahalle halkıyla birlikte sokakları temizleyerek bunun ilk adımını atmış oldu. Bugün burada yavrularımızda çöpleri toplayarak güzel bir adım attılar. Asıl temizlik, aslında kirletmeyerek yapılacak temizliktir. Dolayısıyla Müslüman kirletmez, Müslüman'ın kirletmeye hakkı yoktur. Bu projeyi gerçekleştiren muhtarıma, destek veren hanımefendilere ve yavrularımıza çok teşekkür ediyorum. Belki buradan verdikleri mesajla tüm ülke adına bilincin yerleşmesi adına farkındalık adımı atmış oldular. Bugün özellikle gelip burada onlara destek vermek istedim. Temiz Şehir İnegöl markamızı yaratmayı çok istiyorum” açıklamalarında bulundu.

Mahallede çöpler toplandıktan sonra, Belediye Başkanı Alper Taban temizlik yapan kadınlara Anneler Günü nedeniyle gül hediye etti. Daha sonra ise Mahalle Muhtarı Ayşe Günhan temizlik konusunda kendilerine destek veren Belediye Başkanı Alper Taban'a plaket takdim etti.

Editör: Süper Kanal TV