Kültür şehri olan İnegöl’de Rumeli Kültür Derneği’nin bu yıl ilkini düzenleyeceği 1. Uluslararası Petla Şöleni bugün başlıyor. Şölen için Makedonya, Arnavutluk, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Karadağ, Bosna Hersek ve Sırbistan’ın Preşova bölgesinden İnegöl’e gelen ekipler, bugün 15.00’da Belediye Başkanı Alper Taban ile buluştu.

Başkan Taban, konuklarını meclis salonunda kabul etti. Burada misafirlere hitaben bir konuşma yapan Taban, “Sizleri burada görmekten, ağırlamaktan dolayı son derece mutlu ve heyecanlıyız. Rumeli Derneğimizin tertip ettiği Petla Şöleni şehrimiz için de ayrı bir heyecan oluşturdu. İnşallah sizlerin de katkı ve desteğiyle bu organizasyon çok daha güzel bir hale dönüşecek. Biz de bugün yapacağınız etkinliğin biraz daha kapsamlısını Temmuz ayında şehrimizde yaptık. Her yıl düzenli olarak gerçekleştiriyoruz. Farklı ülkelerden şehrimize gelerek kültür ve sanat festivalimize sizler gibi gruplarımız destek veriyorlar. Bu festivaller şehrimiz için önemli. Bugün derneğimizin yaptığı organizasyon da çok önemli. Şehrimizin tanıtılması, şehrimizin değerlerinin misafirlere aktarılması adına bizim için önem taşıyor. İnşallah sizler de bu şehri tanıyarak buradan ayrılmış olacaksınız. Mutlu ve huzurlu bir şekilde buradan ayrılmasını arzu ediyoruz. Çünkü buraya gelen her misafir bizim için çok kıymetli. Sizler buradan ayrıldığınızda kendi şehirlerinizde güzel bir şehre gittik diyebiliyorsanız, bu bizim için kıvançtır. Bu şehir çok iyi mobilyalar üretiyor. Yemek kültür açısından da büyük bir zenginliğe sahip. İnegöl Köftemiz ülkemizde markalaşmış bir değerdir. Beraberinde şehrimizin turizm anlamında çok değerli Oylat Kaplıcaları var” dedi.

Konuk ekipler de yaptıkları konuşmalarda İnegöl’de böyle bir Balkan Şöleni yapılmasından son derece mutlu olduklarını ifade ettiler. Buradaki Arnavutların kültür ve geleneklerini unutmamalarının kendilerini memnun ettiğini kaydeden konuk ekip temsilcileri, İnegöl’deki misafirperverlikten dolayı da teşekkürlerini ilettiler.

Konuşmaların ardından karşılıklı hediye takdimleri gerçekleştirildi.