İnegöl Belediyesi, insanların yücesi, bizim hayatımızın her anında rehberimiz olan sevgililerin en güzeli olan Peygamberimizi daha iyi anlamak ve onun hayatını kendimize rehber etmek adına Hz. Peygamberin dünyaya teşrifleri dolayısıyla her yıl Nisan ayı içerisinde kutlanan Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla her sene olduğu gibi bu yılda önemli bir program ile İnegöllülerin huzuruna çıkmaya hazırlanıyor.

Kendi alanında önemli çalışmalara imza atmış olan ve çeşitli televizyon programlarıyla Türk insanının gönlünde taht kurmuş olan İlahiyatçı –yazar Ömer Döngeloğlu Cumartesi akşamı Müze Konferans Salonunda İnegöllü vatandaşlar ile buluşacak. Kutlu Doğum Haftası ile alakalı yapılacak program hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Kutlu Doğum Haftasının amacının Peygamber efendimizi daha iyi tanımak ve tanıtmak olduğunu unutmayalım. İnşallah bu hafta münasebetiyle planlanmış farklı programlar ile peygamber efendimizi doğru manada anlayabilmek, onun hayatını hayatımıza tatbik edebilmek ve beraberinde hayatımızı düzene koyabilmek adına yapılacak programların çok faydalı olacağına yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

BU SENEKİ TEMA HZ. PEYGAMBER VE GÜVEN TOPLUMU
Her yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından farklı bir tema ile kutlanan Kutlu Doğum Haftasının bu seneki teması Hz. Peygamber ve Güven toplumu olduğunu belirten Başkan Aktaş, “Hz. Peygamberin dünyaya teşrifleri dolayısıyla her yıl farklı bir tema adı altında kutlanan Kutlu Doğum Haftasının bu seneki teması Hz. Peygamber ve Güven Toplumu olarak belirlendi. Şöyle bir baktığımızda dünyanın her ge¬çen gün daha güvensiz hale gelmesine sebep olan hadisele¬rin ardı arkası kesilmediğini çok rahatlıkla görebiliyoruz. Maalesef günümüzde İslam karşıtlığı, ayrımcılık, yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve nefret suçları artmakta; terör ve şiddet masum canlara kıymaya devam etmektedir. Böyle bir ortamda hayatının her döneminde sadece müminlerin değil, düşmanla¬rının da kendisinden emin olduğu için “Muhammedü’l-Emin” olarak anılan, her şeyden önce güvenilir bir insan, güve¬nilir bir baba, güvenilir bir eş, güvenilir bir arkadaş, güvenilir bir dost olan, akrabaya, komşuya, ticarette muhatap olduğu in¬sanlara, idaresi altındaki Müslümanlara güven veren, özü sözü bir, sadık insan olan Hz. Peygamberimize bugün daha fazla ihtiyacımız var. İslam toplumunun yeniden ayağa kalması için onun rehberliğine bugün daha fazla ihtiyacımız var. Bu yüzden bu temanın yurt sathında ve gönül coğrafyamızda işlenmesiyle, barış ve güven toplumu olabilmek için, yeniden emin Peygamberin emin ümmeti olabilmek için mümin gönüllerde bir bilinç ve farkındalık oluşturacağına yürekten inanıyoruz. Bu maksatla bu yıl Kutlu Doğum Haftasının teması olarak öne çıkan Hz. Peygamber ve Güven Toplumu, hafta boyunca yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirilecek etkinliklerle Hz. Peygamber’in örnekliği çerçevesinde güven bilincine dikkat çekilerek toplumumuzda güven duygusunun pekişmesine katkı sağlayacağına inancımız tamdır” şeklinde konuştu.

ÖMER DÖNGELOĞLU İLE KUTLU DOĞUM 
Bizlerde Hz. Peygamberimizin her yönüyle daha iyi anlaşılması ve onun örnek yaşamını kendimize rehber edinmek adına her yıl farklı organizasyonlar yapıyoruz diyen Aktaş, “Bu senede ülke sathında tüm vatandaşlarımızın yakından tanıdığı, örnek çalışmalarıyla beğeni toplayan ve yaptığı televizyon programlarıyla halkımızın gönlünde taht kurmuş olan İlahiyatçı-yazar Ömer Döngeloğlu hocamızı İnegöllü hemşerilerimizle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 15 Nisan Cumartesi akşamı Müze Konferans Salonunda gerçekleştireceğimiz program da hocamızın o eşsiz sunumuyla İnsanların yücesi, insanlığa rol model olan nebilerin nebisi Hz. Peygamberimizi daha iyi anlamaya çalışacağız.”

Aktaş son olarak, “Hz. Peygamberimizin dünyaya teşrifleri dolayısıyla gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftasını en iyi şekilde idrak etmeyi cenabı Allah bizlere nasip etsin inşallah. Onun kutlu yolundan yürüyerek, ona yakışan bir ümmet olmak en büyük temennimiz. Şimdiden Ömer Döngeloğlu hocamızın katılımlarıyla gerçekleştireceğimiz bu özel ve anlamlı gecemize tüm İnegöllü hemşerilerimizi bekliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
Editör: Süper Kanal TV