İnegöl´de MİT elemanı olduğunu söyleyerek lise arkadaşını dolandırdığı iddia edilen şahıs ilk savunmasını verdi. Daha önce yaralama olayından tutuklu olan şahsın cezaevinden firar ettiği ve arandığı bildirildi.

O SIRADA POLİSLER BENİ YAKALADILAR

H.Ç. isimli şahsı dolandırdığı iddia edilen Murat L. tutuklu olduğu sırada ilk ifadesini verdi.

Sanık Murat L., “Aynı lisede okuduk. Olay günü onunla İnegöl´de tekrar karşılaştık. Şikayetçi birisinden 2 Milyon Avro´nun üzerinde alacağı olduğunu, tahsil edemediğini söylemişti. Borcunu ödemeyen şahsın şirketleri olduğunu söyledi. Ben de kendisine parasını tahsili konusunda yardımcı olabileceğini, parayı almak için uğraşırken yapılacak masraflar için 5 Bin avro istedim. Kabul etti, bana 5 Bin Avro verdi. Bende parayı almak için şirketin yetkilisiyle irtibata geçtim. Görüşme talep ettim, İstanbul´da görüşmek için. Benden şikayetçi olan kişi İnegöl´e gelmemi istedi. Ben İnegöl´e geldim.  O sırada polisler beni yakaladılar.” Dedi.

BAŞBAKANIN İMZASINI TAKLİT ETMİŞ

Şikayetçiye mitte çalıştığını ve Hakan Fidan´ın çalışma ekibinden olduğu ile alakalı bir söylemde bulunmadığını belirten Murat L. “Onu dolandırmak kastıyla hareket etmedim. Parasını tahsil etmek için çabaladım. Ancak polisler beni yakaladılar. Üzerimde ele geçirilen suç konusu nüfus hüviyetinin üzerindeki fotoğraf bana aittir. O fotoğrafı ben yapıştırdım. Ben nüfus cüzdanını üniversiteden tanıdığım kişinin arabasında bulmuştum. Yakalamam olduğu için üzerindeki fotoğrafı kendi fotoğrafımla değiştirip üzerimde taşımaya başladım. Ancak herhangi bir resmi kurum ve kişilere karşı bu nüfus cüzdanını kullanmadım. Üzerimde ele geçirilen sahte olduğu iddia edilen askeri kimlik kartı benim adımadır ve gerçektir. Arkadaşımın kardeşinin adına düzenlenmiş olan iki adet tanıtım kartındaki fotoğraflar bana aittir. Bu tanıtım kartlarının herhangi bir hukuki gerçekliği yoktur. 10 yıl önce arkadaşımın evinde kalırken habersiz olarak alıp fotoğrafımı yapıştırmıştım. Herhangi bir yerde kullanmadım. Üzerimde ele geçirilen Başbakanlık ve Başbakanın imzasını taşıyan belgeyi bir internet sitesinden indirip kendim düzenleme yaptım. Bu tamamen kurgudan ibaret bir işlemdi. Gündemdeki mit tırları olayı ile ilgili görüşmelerimizde, belge hazırlamanın çok kolay bir şey olduğunu göstermek için böyle bir yola başvurmuştum. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Beraatimi talep ediyorum.” İfadelerini kullandı.

OLAYIN AYRINTILARI

Edinilen bilgiye göre, M.L, İnegöl´de çalışan lise arkadaşı H.Ç.´yi telefonla arayarak görüşmek istediğini söyledi. H.Ç.´nin görüşmeyi kabul etmesi üzerine İnegöl´e gelen M.L, eski lise arkadaşı ile buluştu. Eski günleri yad eden iki arkadaş arasında iş konuları da konuşuldu. H.Ç.´nin bir firmadan alacağının olduğunu söylemesi üzerine, M.L, MİT´ten olduğunu, Hakan Fidan´ın yakın ekipte yer aldığını, 30 bin avro vermesi halinde parayı firmadan tahsil edeceğini söyledi. H.Ç.´nin o kadar parası olmadığını söylemesi üzerine M.L., talebini 5 bin avroya indirdi. 5 bin avroyu alan M.L., tahsilatı yapacağını söyleyerek gitti.

Bir süre sonra H.Ç, konu hakkında bilgi almak için M.L.´ye mail gönderdi. M.L., cevabi mailinde, parayı tahsil ettiğini, paranın Türkiye´ye getirilebilmesi için 25 bin avroya daha ihtiyacı olduğunu yazdı. H.Ç. ise, parasının olmadığı yönünde cevap verdi. M.L.´nin tahsil ettiği parayı hazineye yatırdığına dair sahte bir dekont fakslaması üzerine dolandırıldığını anlayan H.Ç., emniyete giderek lise arkadaşından şikayetçi oldu.

ÜZERİNDEN SAHTE KİMLİKLER ÇIKTI

Şikayet üzerine harekete geçen polis, M.L´nin aracını İnegöl-Alanyurt yolu üzerinde durdurdu. M.L, emniyet ekiplerine sahte kimlik gösterince gözaltına alındı. M.L.´nin üzerinde sahte TSK kartı ve farklı isimlere ait kimlikler çıktı. Zanlı, sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.