Uluslararası Alija Düşünce Derneği organizasyonu ile İnegöl’e gelen Bosna Hersek Orta Bosna Kantonu Başbakanı Tahir Lendo ve beraberindeki işadamları 37. MODEF Mobilya ve Dekorasyon Fuarı’nı ziyaret ettiler. MODEF Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ tarafından karşılanan heyet stantları bir bir gezerek İnegöl mobilyası hakkında bilgilendirildiler.

TİCARİ İLİŞKİLERİ ARTIRMAK İSTİYORUZ
Ziyaretler Uluslararası Alija Düşünce Derneği Başkanı Ahmet Sert, “Uluslararası Alija Düşünce Derneği davetlisi olarak İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Yavuz Uğurdağ’ın da desteği ile ilçemize Bosna Hersek’in Travnik Bölgesi Başbakanı, beraberinde 8 işadamı ile birlikte fuarımıza katılım gösterdi. Stantlarımızı geziyoruz, gayet memnunlar. Geziyi sadece tasarımları incelemekten ziyade bunu katma değer olarak ilçemize dönüştürme çabasındayız. Bunun için uğraş vereceğiz. Bir oturum gerçekleştirdiğimizde gelen mevcut misafirlerimizi mobilya sektöründe iştigal olan işadamlarımızla alışveriş yapmaları noktasında bir takım uyarılarda bulunacağız. İnşallah faydalı olur. Aynı şekilde İnegöllü işadamlarımızı da zaman içerisinde Bosna’ya davet ederek Bosna ile ilgili bir takım çalışmaların da yapılmasını istiyoruz. Alija İzzetbegoviç, Bosna’yı Cumhurbaşkanımız nezdinde Türkiye’ye emanet etmişti. Bizler bu emanet anlayışından hareketle sadece eğitim değil ticari anlamda da Bosna ile ilçemizin işbirliğinin artırılması için çalışıyoruz” dedi.

BOSNA İLE İNEGÖL ARASI KÖPRÜ OLUŞTURACAĞIZ
İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ ise, “Alija Düşünce Derneği ile yaptığımız organizasyon neticesinde Bosna Orta Bölge Başbakanımızı ve ticaret heyetini ağırlıyoruz. Bosna Hersek’e duygusal ve manevi anlamda çok bağlı insanlarız. İnşallah Sayın Başbakanımızın da ziyaretiyle bu ilişkilerimiz hem mobilya sektörüyle hem de İnegöl’deki diğer kardeşlerimizle birlikte daha büyük ivme kazanacaktır. Organizasyonda emeği geçen Alija Düşünce Derneğimize teşekkür ediyorum. Bizler de MODEF Fuarcılık olarak bu organizasyonlara destek verip hem İnegöl mobilyasını tanıtmak hem de Bosna ile İnegöl arasındaki köprüyü oluşturmaya çalışıyoruz. Hem İnegöl’de üretim yapan mobilya sanayicilerimiz Bosna’yı tanıyacaklar hem de Bosna İnegöl’ü daha iyi tanıyacak, Bosna’dan gelen hemşerilerimiz de ikili ilişkileri artırmış olacaklar. Bu ziyaret hem ticari hem de sosyal anlamda İnegöl’ümüze de Bosna’ya da ciddi iletişim imkânı sağlayacaktır. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyor, bir sonraki fuarlarda da kendilerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

BOSNA’DA FUAR ÇAĞRISI
Son olarak konuşan Bosna Hersek Orta Bosna Kantonu Başbakanı Tahir Lendo, “Bizi ağırladığınız için sizlere teşekkür ederiz. Çok güzel bir fuar oluşturulmuş. Ticari ve diğer anlamlarda da birbirlerinin satışlarını üstlenebilirler. Bosna’da, özellikle Mostar ve Zenitsa şehirlerinde bu şekilde fuarlar yapılmasını rica ediyoruz. Çok güzel bir tablo ile karşı karşıya kaldım. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.