İnegöl Belediyesi, Masa Tenisi ve Futsal takımlarında yer alıp, gösterdikleri başarılı performanslar ile Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazanan, Saime Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile İnegöl Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerini ödüllendirdi.
Belediye Meclis Salonunda, başarılı öğrenciler, öğretmenleri ve idarecilerini ağırlayan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, sporculara katılacakları Türkiye Şampiyonası’nda başarılar diledi.

Okullarda akademik eğitimin yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetler ile sportif etkinliklere de önem verilmesi gerektiğini belirten Başkan Yardımcısı Alper Taban; “Bu kapsamda ilçe, il ve Türkiye genelinde yapılan çeşitli yarışmalara katılıp önemli başarılar elde eden öğrencilerimizi huzurlarınızda tebrik etmek istiyorum. Bugün bu kapsamda derece alan öğrencilerimizin başarılarını paylaşarak kendilerini ödüllendirmek istedik” dedi.

Taban; “Saime Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Masa Tenisi Genç Kızlar Takımı Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği Okul Sporları Şampiyonası Bursa ayağında 7 Takım arasında Bursa 1.’si olmayı başardı.12-15 Ocak 2016 tarihleri arasında Nevşehir’de düzenlenen Masa Tenisi Bölge Yarışmasında da takım halinde Bölge 2.’si olarak 17-21 Şubat 2016 tarihleri arasında Çorum’da düzenlenecek Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazanan masa tenisi genç kızlar takımının hedefi Türkiye Şampiyonası’nda birinci olarak Avrupa Şampiyonası’na katılmak” dedi.

Taban; “Saime Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Futsal Genç Erkekler Takımı ise 18.11.2015 - 08.12.2015 tarihleri arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Okul Sporları Şampiyonası Bursa ayağında 11 Takım arasında Bursa 3.’sü oldu. 20-22 Ocak 2016 tarihleri arasında Manisa’da düzenlenen Futsal Genç Erkekler Bölge Yarışmasında da 11 Takım arasında Bölge 1.’si olarak, 16-19 Şubat 2016 tarihleri arasında Kırşehir’de düzenlenecek olan yarı final maçlarına gitmeye hak kazanmıştır” şeklinde konuştu.

“İnegöl Kız Teknik ve Meslek Lisesi Masa Tenisi Genç Kızlar Takımı da Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği Okul Sporları Şampiyonası Bursa ayağında Bursa 2.’si olmayı başardı” diyen Taban; “Kırklareli’nde düzenlenen Masa Tenisi Bölge Yarışmasında da takım halinde Bölge 3.’si olarak 17-21 Şubat 2016 tarihleri arasında Çorum’da düzenlenecek Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazanan masa tenisi genç kızlar takımının hedefi Türkiye Şampiyonası’nda birinci olarak Avrupa Şampiyonası’na katılmak. Ayrıca her iki okulun Masa Tenisi Genç Kızlar Takımı sporcularının Belediyespor oyuncuları olması sevincimizi daha da artıran bir durum arz etmektedir” dedi.

Taban; “İnegöl Belediyesi olarak bu başarılı öğrencilerimizin spor müsabakalarına rahat bir şekilde gitmeleri için ulaşım desteği verdiğimizi de belirtmek istiyorum. Takımların aldıkları bu başarıyı paylaşmak ve oynayacakları maçlar öncesi sporcuların motivasyonunu arttırmak amacıyla belediye olarak bugün kendilerini ödüllendirmek istedik. Son olarak Türkiye Şampiyonasına katılacak olan öğrencilerimizi şimdiden tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Katkısı olan okul idarecileri ve öğretmenlerine de huzurlarınızda teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

İnegöl Kız Teknik ve Meslek Lisesi ile Saime Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul müdürleri İnegöl Belediyesine verdikleri maddi ve manevi tüm destekler için teşekkür ederek, desteklerin devam etmesi temennisinde bulundular. 
Konuşmaların ardından İnegöl Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerinden Genç Kızlar Masa Tenisi takımından bir sporcu Başkan Yardımcısı Alper Taban’a çiçek takdim etti.