Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, dün düzenlediği basın toplantısında Bursa-Ankara arası hızlı trenin geçiş güzergâhını açıkladı.
Bursa-Ankara arası hızlı tren hattının Yenişehir´den mi? İnegöl Mezitlerden mi? Geçeceği şeklindeki iddialar gündemi meşgul ederken, Bakan Yıldırım bu gün HGS´lar ilgili düzenlediği basın toplantısında hızlı trenle ile alakalı soruyu da yanıtladı.

Bursa-Ankara arası hızlı tren hattı çalışmasının sorulması üzerine Bakan Yıldırım, “Bursa´dan Bilecik hattına bir bağlantı var. 100 kilometre bir mesafe. Zor bir çalışma. Hızlı tren, Bilecik´e bağlandığı zaman İstanbul´a da, Ankara´ya da, Konya´ya da, Eskişehir´e de gidebiliyor.  Gelecekte Kütahya´ya da, İzmir´e de, Antalya´ya da gidecek. Ana hatta bağlanmış oluyor.” Dedi.

YANLIŞ KESİLEN HGS CEZALARI

HGS´deki yanlış trafik cezalarına değinen Bakan Yıldırım "Yanlış okumalar mevcut. Vatandaş haklı olarak diyor ki ´ben geçmedim neden bu ceza bana geldi?´. Biz de merak ettik, sistemden kaynaklanan bir şey mi var diye. Arkadaşlar titiz bir çalışma yaptılar. Hatalı plaka uygulamaları ortaya çıktı. Normalde plakaların altta klipsleri var. Plakalar bu klipslerle geçiriliyor. Bu plakalarda hiçbir şey olmuyor. Bazı plakalara ise dıştan vidalama yapılıyor.” Diye konuştu.
Editör: Süper Kanal TV