Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, merkez üssü Manisa Saruhanlı olan ve Bursa'da da hissedilen 5.5 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamada bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kocaeli'de açıklama yaptı. Kurum "Bursa, İstanbul, Van ve Manisa'da ekiplerimiz sahada. Vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum" dedi. 

Bakan Kurum'un satırbaşları: 

Hamdolsun can kaybımız söz konusu değil, yaralımız yok. Bakanlığımızın ilgili ekipleri hemen olay yerine intikali gerçekleştiriyorlar ve hasar tespit çalışmalarına başlıyorlar.

Bursa'daki selin ardından başlatılan hasar tespit çalışmaları tamamlandı, Kestel, Orhangazi, İznik ve İnegöl'de 10 ağır hasarlı, 35 az hasarlı yapı tespit edildi.

Şu anda Van'da ve Manisa'da ekiplerimiz çalışmalarını en hızlı şekilde yapacaklar. Diğer taraftan İstanbul'da yaşanan selde hemen İl Müdürlüğümüz ekipleri olay yerine intikal etti. Bakan Yardımcımızı görevlendirdik. Bakan Yardımcımız, İçişleri Bakan Yardımcımızla iki gündür sahadalar. Burada da gerekli tahkikat hem hukuki yönde hem teknik yönde yapılmaktadır.

(Dilovası'ndaki Kömürcüler OSB'nin taşınma süreci) Yeni bir planlama yaparak Tavşancıl'ın üstünde hem Kömürcüler OSB'nin olduğu alanda hem de diğer alanda kamulaştırma sürecini başlattık. Dilovası'na yakışır, Kocaeli'ye yakışır, insanımıza ve vatandaşımıza yakışır yeni bir şehircilik örneği ortaya koyacak çalışmayı başlatıyoruz.

Editör: Süper Kanal TV