İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik´inde aralarında bulunduğu Bursa Ziraat Odaları Başkanları, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik´i makamında ziyaret ettiler. 
Oda Başkanları kendi ilçelerine ait sorunları iletirken İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik´de İnegöl ile alakalı sorunları Bakan Çelik´e iletti.

Ziyaretle alakalı açıklamalar da bulunan İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik “Bursa´nın Ziraat Odası Başkanları olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik´i makamında ziyaret ettik. Bursa tarımının problemlerini tek tek ilettik. Çözüm bulma noktasında beraber gerekli çalışmaların yapılarak Bursa çiftçisinin rahatlamasını sağlama noktasında sayın Bakanla görüş birliğine varıldı. Bunları İnegöl olarak sıralayacak olursak; yağlıkta olduğu gibi çerezlik ayçiçeğinde de destekleme verilmesi, 2015 yılında pancara verilen taban fiyatı desteklemesinin bu  sene arttırılması, ilkim değişikliğinden kaynaklanan polar düşüklüğünün dikkate alınmaması, buğday taban fiyatının arttırılması, kiraz hasat zamanında aşırı yağmurlarda çatlayan kirazın Tarsim sigorta kapsamına alınması, İnegöl´ümüzün meyve ağırlıklı olduğunu düşündüğümüzde pazar sorununa çare bulunması, Tarsim sigorta eksperleri hasar tespiti yaparken daha dikkatli olup çiftçilerimizi mağdur  etmemeleri... Hayvancılıkla ilgili besi ve süt hayvancılığındaki sorunlar ve çözüm yollarıyla ilgili konular da görüşüldü. Sulamaya kazanılacak topraklar için baraj ve gölet yapımının hızla tamamlanması, altyapı çalışmalarının bitirilmesini en büyük temennimiz olduğunu sayın bakanımıza belirttik. Ayrıca gübre ve yemdeki KDV oranının seçim sürecinde vaat edilen miktarda bir an önce uygulanmasını rica ettik. Gıda Tarım Hayvancılık Bakanımız Faruk Çelik Ocak ayında da Bursa Tarımının tüm paydaşları ile birlikte Ziraat Odalarımızın misafiri olacağını dile getirdiler. Ayrıca TZOB Genel Başkanımız Sayın Şemsi Bayraktar´ı makamında ziyaret ettik. Genel Başkanımız Tarım Bakanımızla yapmış olduğu görüşmede Türkiye genelinde Tarımla ilgili olan tüm problemlerimi uzun uzun istişare ettiklerini söylediler. “ dedi.
Editör: Süper Kanal TV